Hétfőn kezdődik az iskola, jönnek a dugók és sűrűbben járnak a BKK-járatok

Szeptember 2-tól a tanítási időszakban érvényes, a nyárinál sűrűbb menetrend szerint járnak a buszok, trolik és villamosok.

2024. 08. 30. 17:47
Forrás: BKK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 2-tól, hétfőtől a tanítási időszakban érvényes, a nyárinál sűrűbb menetrend szerint járnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai. A legfontosabb járatok a reggeli időszakban egészen 9 óráig a csúcsidőszakban érvényes, legsűrűbb követéssel közlekednek – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a BKK.

A megnövekedett utasforgalom kiszolgálására nagyobb befogadóképességű buszokat indít a BKK a 157-es és a 157A vonalon. Hétköznapokon a midibuszok helyett szóló buszok közlekednek szeptember 2-tól, hétfőtől ezeken a járatokon.

Hétköznapokon sűrűbben indul a 72-es trolibusz az iskolaidőszak kezdetétől. Hétfőtől a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban a 72-es troli 9-10 perc helyett 7-8 percenként indul, igazodva az utasforgalom növekedéséhez a Podmaniczky utcában.

Kismértékben a 9-es busz követési ideje is változik, így a Baross utcában, az Orczy tér és a Nyugati pályaudvar között csúcsidőszakban is összehangoltan indulnak a 9-es és a 72-es járatok. Ez azt jelenti, hogy reggel a belváros felé, míg délután az Orczy tér felé közös 3-4 perces követéssel közlekednek a járatok, amit a 83-as troli tovább sűrít. A változásnak köszönhetően csúcsidőszakban kényelmesebben utazhatnak az egyik legforgalmasabb vonalszakaszon az iskolába és munkába igyekvők.

 

A biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet

Az iskolakezdéshez kapcsolódóan a közösségi közlekedés, azon belül is a metró, a HÉV vagy a villamosok használatát javasolja a BKK, a kötöttpályás járművekkel kényelmesen és gyorsan célba lehet érni a fővárosban. Ajánlják a mikromobilitási eszközök, így például a kerékpárok használatát.

Érdemes időben elindulni reggel az iskolába, a szokásosnál akár 5-10 perccel korábban. A tanévkezdés miatt a nyári vakáció enyhébb forgalma után zsúfoltabb utakra számíthatnak a népszerűbb útvonalakon és az iskolák környékén a reggeli órákban.

Autóval közlekedve is ajánlott elkerülni a rohanást és időben elindulni otthonról, hogy megelőzhető legyen a stressz és a fölösleges kockázatvállalás az úton. Az iskolák környékén megnövekedett gyalogos- és kerékpáros forgalom miatt több türelemre, éberségre és figyelemre van szüksége az autósoknak is – figyelmeztettek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: BKK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.