Koncz Zsófia: Idén is díjazzák az idősbarát önkormányzatokat + videó

Az idősekért kiemelkedő munkát végző települések irányítóit szeretnék elismerni.

Forrás: Koncz Zsófia Facebook-oldala2024. 08. 24. 17:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány célja, hogy a családpolitikán keresztül is támogassa idős honfitársainkat, akik egy élet munkájával megteremtették a jelent a fiatalabb generációk számára – jelentette ki Koncz Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára egy Facebook-videóban. Mint az államtitkár tudatta, 

a KIM idén is meghirdette az idősbarát önkormányzat díj felhívását, amellyel az idős emberekért kiemelkedő munkát végző önkormányzatokat szeretnék elismerni. 

A pályázatok minden évben jól mutatják, hogy a helyi közösségek milyen kreatív ötletekkel tudják segíteni a 65 év felettieket, hogy időskorukban is aktív és közösségi életet tudjanak élni. 

Hangsúlyozta: az idei felhívás kiemelt figyelmet fordít a demenciával élő idősekre, ezért olyan önkormányzati intézkedéseket is szeretnének díjazni, amelyek segítik a demencia miatt fokozott figyelmet igénylőket, illetve a generációk közötti kapcsolatok erősítését. A pályázati felhívás elérhető a kormany.hu oldalon, a beadási határidő augusztus 30-a, ameddig várják az önkormányzatok jelentkezését. – Tegyünk együtt az idősekért, akiknek minden magyar család nagyon sokat köszönhet! – hívta fel a figyelmet Koncz Zsófia.

Borítókép: Koncz Zsófia családokért felelős államtitkár (Fotó: Kulturális és Innovációs Minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.