Kárpátalján is a nemzet egységét képző nevelés fontosságát hangsúlyozták

– Nemzetünket gyermekeink közös oktatásán és nevelésén keresztül tudjuk egyben tartani – mondta Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára az MTI-nek csütörtökön.

2024. 08. 08. 10:22
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajnában, a Beregszászon lévő II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán megrendezett Kárpátaljai Nyári Kölcsey Pedagógusakadémián vesz részt Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára. Záró előadásának témája: mit jelent a magyar oktatáspolitikában a köznevelés és merre tart, illetve hogyan egészíti ki a családban folyó nevelést – közölte telefonon a helyettes államtitkár.

Kiemelte az európai szinten is eredményes magyar etika, hit és erkölcstan oktatást, illetve hogy a magyar közoktatásban egyre többen választják a hittant.

Hangsúlyozta a közösségi nevelés, a közösségi szolgálat, a mindennapos testnevelés és a témahetek fontosságát. A témaheteken többek között digitalizációval, fenntarthatósággal és pénzügyi ismeretekkel foglalkoznak a gyerekek.

A kormány számos nemzeti és nemzetközi programot indított, így többek között a Lázár Ervin-, illetve a Határtalanul programot. Fontos, hogy ezek a határon túl is jelen legyenek, mint amilyen például a csütörtökön Kárpátalján, illetve ezzel egy időben a Felvidéken is záruló programsorozat, illetve a jövő héten az újvidéki Szabadkán tartandó hasonló rendezvény – mondta Balatoni Katalin.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.