Kattant a bilincs a pécsi gyilkos kezén

A rendőrség új információkkal szolgált.

2024. 08. 27. 17:57
Pécs, 2023. szeptember 20.
Az egykori Nádor szálló épülete és a városháza tornya a pécsi Széchenyi téren 2023. szeptember 20-án.
MTI/Ruprech Judit
Fotó: Ruprech Judit
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két napon belül elfogták azt a 34 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint megölt és kifosztott egy idős embert az otthonában a napokban Pécsen. Az ügy részleteiről a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden sajtótájékoztatón számolt be.

A Police.hu-n olvasható közlemény szerint Harmati Béla bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Szemán Balázs bűnügyi osztályvezető-helyettes felidézte: 

szombat hajnalban egy tűzeset miatt riasztották a pécsi tűzoltókat egy Zsolnay Vilmos utcai családi házhoz. Az oltáskor a házban holtan találták a tulajdonost, egy 94 éves pécsi férfit. A szemlén a nyomozók megállapították, hogy az áldozat halálát idegenkezűség okozta, és az ingatlanból értéktárgyak tűntek el. 

A széles körű adatgyűjtésnek köszönhetően a főkapitányság felderítő osztályának munkatársai hétfőn a lakása közelében elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható 34 éves helyi férfit, akit előállítottak, majd kihallgattak. 

A lakásának átkutatása során a nyomozók megtalálták az áldozattól ellopott tévékészüléket, a faliórát, valamint az elkövetéskor viselt ruháit is.

A férfit őrizetbe vették, ellene előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés gyanúja miatt indítottak nyomozást, és kezdeményezték a letartóztatását.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Ruprech Judit)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.