Lecsapott a vihar Székesfehérvárra, félbe kellett szakítani a szabadtéri koncertet + fotók

Fákat hasított ketté az ítéletidő.

2024. 08. 19. 11:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat este 11 óra előtt Budapestet és az agglomerációt is elérte az az erős, dupla front, amely az érintett területeken egy órán keresztül villámokkal tarkította az eget – írja a Mandiner

Az eső összesen csak fél órán át zuhogott intenzíven a fővárosban, a vihar pusztító ereje így is érzékelhető volt, még némi jég is esett. A főváros mellett Székesfehérvár is megérezte az időjárás haragját.

A városban éppen egy ingyenes Bagossy Brothers Company-koncert zajlott, amit a vihar miatt félbe kellett szakítani. A Budapest Környéke oldal beszámolója szerint körülbelül öt-hat szám után a Balaton felől vihar és villámlás kezdődött, a közönség tagjai egyre inkább mobiltelefonjaikra figyelve készültek a közeledő viharra.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere végül úgy döntött, hogy leállíttatja a koncertet, ezzel megelőzve bármilyen veszélyes helyzet kialakulását. A döntést követően a polgármester a közösségi oldalán üzent a közönségnek:

Mindegyik ilyen alkalom nehéz döntés, de első az emberek biztonsága. Azt azonban megígérhetem: látva a ma esti koncert iránti érdeklődést, minden bizonnyal visszahívjuk a Bagossy Brothers Companyt Fehérvárra! Nagyon köszönöm a megértésüket!

A vihar komoly károkat okozott a város környékén, ám az előrelátó intézkedések és a gyors reagálás megakadályozta, hogy a helyzet még súlyosabb legyen.

A pusztító károkról felvételek is készültek, amelyeket megosztottak a közösségi médiában is.

Borítókép: A vihar pusztítása (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.