Magyarországnak példát kell mutatnia a kereszténységtől elforduló Nyugatnak

Simicskó István szerint érdekes, hogy Gyurcsány Ferenc ellenzi a Szabadság-szoborhoz tervezett keresztet, pedig rendszeres bérmálkozik.

Forrás: MTI2024. 08. 16. 11:51
A Gellért-hegyi Szabadság-szobor.
Forrás: Facebook
Forrás: Nemzeti Hauszmann Program
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos, hogy Magyarország megerősítse a keresztény értékeket, példát mutasson a hanyatló Nyugatnak – mondta Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a Gellért-hegyi Szabadság-szobor talapzatára tervezett kereszt kapcsán az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

– Minden civilizáció vallási alapzatra épült, és ha ez az alapzat elporlad, akkor az a civilizáció is összeomlik

– fogalmazott a kereszténydemokrata politikus. Hozzátette: tiszteletben kell tartani a keresztény szimbólumokat, ám Nyugat-Európában hanyatlik a kereszténység, templomokat rombolnak le. 

A frakcióvezető érdekesnek nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök ellenzi ezt a keresztállítást, holott rendszeres bérmálkozik.

– A Gellért-hegyi Szabadság-szoborhoz tervezett kereszt a szabadságot és a győzelmet is jelképezi, hiszen a Biblia szerint ahol az Úr lelke, ott a szabadság, a keletrómai császárok pedig a megnyert csaták után győzelmi kereszteket állítottak – mutatott rá Simicskó István.

A politikus arról is beszélt, hogy az Erzsébet-táborokban az elmúlt 12 évben mintegy 1,4 millió gyermek nyaralhatott teljes ellátással, emellett katonák, rendőrök, tűzoltók segítségével pályaorientációs lehetőségeket is kaptak, élményekkel gazdagodtak.

Simicskó István a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az ukrajnai háború kapcsán elmondta: mielőbbi tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség. 

Tárgyalni kell az ukrán, az orosz, az amerikai és a kínai féllel is, hiszen ez egy proxyháború, ahol a mögöttes szereplők is fontosak, nemcsak a háború közvetlen résztvevői

– hangsúlyozta. Hozzátette: ez a háború árt Európának és Magyarországnak is.

Ebben a helyzetben mindenkinek megvan a felelőssége: a magyar miniszterelnöké a magyar érdekek képviselete, aktív külpolitikát kell folytatnia, és baj, ha azért támadják, mert tárgyal – jelezte a kormánypári politikus.

Az Oroszország területén végrehajtott ukrán betörés kapcsán Simicskó István elmondta: az ukránok hősiesen harcolnak, de a két ország nincs egy súlycsoportban.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Nemzeti Hauszmann-program)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.