Meghalt a világbajnok magyar teniszező, Szentirmay Erzsébet

Európa szinte valamennyi országában versenyzett és több mint félszáz tornagyőzelmet aratott.

2024. 08. 19. 13:24
Szentirmay Erzsébet
Forrás: MTSZ archív
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhunyt mindenki Erzsi nénije, a 96 éves Szentirmay Erzsébet – írta közösségi oldalán a Magyar Teniszszövetség.

Szentirmay Erzsébet Zalaegerszegen született 1928-ban, és már elmúlt húszéves, amikor megismerkedett a tenisszel. A BVSC-ben kezdett el komoly szinten játszani, és az ottani jó edzők adták meg az alapokat.

Karrierje során négy világbajnoki címet, tizennyolc világbajnoki érmet, hat Európa-bajnoki aranyat és megszámlálhatatlan országos bajnokságot nyert. A legnagyobb sikereit 55 éves kora után érte el a szeniorok között.

Európa szinte valamennyi országában versenyzett és több mint félszáz tornagyőzelmet aratott. A versenyek nagy részére autóval utazott, és szerepléseit maga finanszírozta. Az Európai Teniszszövetség a 2021-es év legjobb női játékosának választotta a 90 pluszos korosztályban. Az MTSZ 2015-ben Életműdíjjal tüntette ki.

 

Borítókép: Szentirmay Erzsébet (Fotó: MTSZ-archív)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.