Megszólalt az újságíró, akit kidobtak Magyar Péterék rendezvényéről

A baloldal új messiása sajátos módon értelmezi a sajtószabadságot.

Forrás: Hír TV2024. 08. 21. 22:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, augusztus 20-án Magyar Péter a Margit-szigeti nagyrétre hívta támogatóit egy Tisza Piknik nevű rendezvényre, amelyen az Index stábja is részt vett, hogy tudósítson a pártelnök ünnepi beszédéről, ám a riporter csapatot egyszerűen kidobatták a biztonsági őrökkel. Szalai Szabolcs, az Index újságírója a Hír TV megkeresésére a ma esti adásban elmondta, 

Magyar Péter igencsak érdekes sajtószabadság-felfogással rendelkezik.

A riporter csapat olyan kérdésekkel fordult a résztvevőkhöz, hogy miért tartották fontosnak az eseményen való részvételt, és hogyan értékelik a Tisza Párt EP- és önkormányzati választásokon elért eredményeit.

Nem sokkal érkezésük után azonban a szervezők és a biztonsági őrök felszólították őket a távozásra, arra hivatkozva, hogy nem regisztráltak a rendezvényre. Később a Tisza Párt sajtóosztálya aláírás nélküli levelet küldött az Indexnek, amelyben letiltották a rendezvényen készült felvételek publikálását.

Az esetről készült videó ide kattintva tekinthető meg.

Ez lenne a Magyar Péter-féle sajtószabadság?

Szalai Szabolcsot, a rendezvényről kidobott újságíró az események tükrében elmondta: 

„Alapvetően Magyar Péter tengelyt akasztott már a Telexszel, a 444-gyel, a HVG-vel, az ATV-vel, veletek is, Futó Bogival […] Nem újságírói, de politikai elemzői szempontból érthető, hogy azt kell csinálnia, hogy a Tisza Párt szimpatizánsainak a vele kapcsolatos hírekről nem a hagyományos értelemben vett sajtóból kell tájékozódnia, mert 

sem a kormánybarát, sem a kormánykritikus sajtó nem korrekt vele […] ez egy elég érdekes sajtószabadság-felfogás”

– mondta az újságíró.

Íme a teljes beszélgetés:

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.