Pályázat nélkül, suttyomban nevezték ki az új főkertészt Karácsonyék

„Sikerült testközelből megismerni a politika mocsarát” – írta a távozó Zakar András.

Forrás: Mandiner2024. 08. 16. 18:41
Budapest, 2020. május 19.
Zakar András, a Fõkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója Csepel új szabadidõparkjának átadásán 2020. május 19-én. A csillagtelepi Tejút parkban egy futókört, sportpályát, fitneszteret, játszóteret és pihenõteret alakítottak ki. a szabadidõparkot a Fõkert Nonprofit Zrt. beruházásában valósították meg, a kormány által biztosított 420 millió forintból.
MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bírálta a budapesti városvezetést Zakar András korábbi főkertész, akit Karácsony Gergely főpolgármester még június végén menesztett – vette észre a Mandiner

Az átláthatóságot zászlaján hirdető városvezetés nem írt ki pályázatot a Főkert vezetésére. Hiába, hogy ma már nem egy önálló cégjogi formában működő cég, hiszen a spórolás jegyében megszületett BKM-en belül teljes felelősséggel és jogkörrel felkent divízióként működik.

– írja Zakar András a közösségi oldalán. Majd rámutatott: „Közel három hét hallgatás után egy közlemény formájában ismertette ma a BKM a Főkert új főigazgatójának kinevezését”. 

Sikerült testközelből megismerni a politika mocsarát. Kígyót, békát szórjunk rá. Innen is köszönöm a több száz megkeresést és biztatást, amit kaptam. Sosem felejtem, hogy ismeretlenül is mennyien bíztak bennem és követték munkámat a Főkertnél

– emelte ki a korábbi főkertész. 

– Zakar András leváltása állítólag még szakmai körökben is megosztó döntés volt, és a fővárosi önkormányzat állítólag teljes hírzárlatot rendelt el az elbocsátással kapcsolatban. 

– emelte ki a portál. Hozzátették: a jelek szerint Zakarral teljesen elégedett volt a városvezetés, amit többek közt az is jelez, hogy a menesztése másnapján Karácsony Gergely főpolgármester a Főkert munkáját és a vadvirágos budapesti réteket dicsérte.

A Főkert volt vezetőjét állítólag színlelt okkal hívatták be a Budapesti Közművekbe, majd miután közölték vele az elbocsátását, még a saját irodájába sem mehetett vissza – írják.

Főigazgatóként Dezsényi Péter vezeti a Főkert kertészeti divízióját 2024. október elsejétől.

Bardóczi Sándor főtájépítész a közösségi oldalán azt írja: Dezsényi Pétert ő ajánlotta a pozícióra, aki szerinte „egy olyan, a piacon sokszorosan bizonyított kertész vállalkozó, akinek egy biztos, és számára nagyobb jövedelmet biztosító cégvezetésről, sőt magáról a cégről kellett ahhoz lemondania, hogy cserébe kapjon egy gyakran nemtelen támadásokkal járó közfeladatot, ami viszont az ő kertészmérnöki szakmájának a legmagasabb csúcsa.”

Borítókép: Zakar András (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.