Rangos szakmai eseményre hívták meg a Fővárosi Nagycirkuszt Pekingbe

A Fővárosi Nagycirkuszt is meghívták az I. Pekingi nemzetközi előadó-művészeti világkiállításra, ahol Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója fogja bemutatni az intézmény munkáját és a budapest nemzetközi cirkuszfesztivált.

Forrás: MTI2024. 08. 16. 16:47
cirkusz
Fotó: Fővárosi Nagycirkusz/Urbán Ádám
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 21. és 23. között rendezik meg Kínában az I. Pekingi nemzetközi előadó-művészeti világkiállítást (Beijing International Performing Arts Expót), amelyen a világ vezető előadó-művészeti intézményei, produkciós cégei, színházai és művészeti ügynökségei mellett a Fővárosi Nagycirkusz is bemutatkozási lehetőséget kapott – áll a Fővárosi Nagycirkusz közleményében.

Fekete Péter. Fotó: Németh András Péter

A fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Beijing Perfoming Arts Group (BPAG) az egész világra kiterjedő előadó-művészeti együttműködések és csereprogramok további fejlesztése érdekében rendezi meg a világkiállítást a Pekingi Nemzeti Stadionban.

A rendezvény a pekingi szervezők szándéka szerint meghatározó előadó-művészeti esemény lesz, amelyen valamennyi kontinens vezető intézményeinek és művészeti fesztiváljainak delegáltjai bemutatkozhatnak, ezzel is erősítve a nemzetközi kapcsolatokat, új együttműködési lehetőségeket kialakítva egymással.

Az eseményen részt vevők kiemelt figyelmet szentelnek a kínai, valamint a nemzetközi cirkuszi előadó-művészetek jövőbeni fejlődési irányainak meghatározására. Kiemelték, hogy az I. Pekingi nemzetközi előadó-művészeti világkiállításon bemutatkoznak a világ meghatározó és népszerű kulturális negyedei, szórakoztató parkjai, színházai, előadó-művészeti produkciós cégei, azok vezető menedzserei, valamint a kínai és nemzetközi társulatok, előadó-művészeti csoportok, főiskolák, egyetemek, modern előadó-művészeti formák képviselői, a kínai állami és civil kulturális és idegenforgalmi szervezetek, továbbá az előadó-művészeti befektetésekkel és finanszírozással foglalkozó egyesületek.

A világkiállítás mottója: „összekapcsolódás, kölcsönös megbecsülés, integráció”, amelynek célja, hogy elősegítse az előadó-művészeti erőforrások kétirányú áramlását Kína és a nemzetközi művészeti-kulturális szféra között.

Hatalmas elismerést jelent a magyar cirkuszművészeti szakma számára, hogy az I. Pekingi nemzetközi előadó-művészeti világkiállításra a Fővárosi Nagycirkusz is meghívást és bemutatkozási lehetőséget kapott

– hangsúlyozták a közleményben, hozzátéve, hogy Fekete Péter prezentációjában elsősorban a világ öt legfontosabb cirkuszfesztiválja közt jegyzett budapesti nemzetközi cirkuszfesztivált és annak innovációit, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ oktatási és audionarrációs programjait, valamint az intézmény tudományos és muzeológiai háttérmunkáit fogja bemutatni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.