Több ezer gyermeknek üres, vagy még nincs iskolatáskája, így segíthetünk nekik

Már él a 1353-as adományvonal.

2024. 08. 14. 10:39
Fotó: A kép illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amíg a legtöbb gyermek izgatottan várja az évkezdést, több ezer olyan gyermek van, akik gyomorgörccsel tekintenek a szeptemberre: az iskolakezdés számukra ugyanis olyan nehézségekről szól, mint a ruhák, iskolatáska, írószerek, tornafelszerelés hiánya” – hívta fel a figyelmet Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet ügyvezető igazgatója, aki egyben arról is beszámolt, idén is szeretnék ezeket a családokat és gyermekeiket támogatni.

Idén is meghirdettük az Iskolakezdés együtt! segélyakciót, a szeptember 1-ig tartó pénzadománygyűjtéssel kétezer olyan gyermeket szeretnénk támogatni, akik alapvető eszközök nélkül ülnének be az iskolapadba. A beérkező adományokból személyre szabott, minőségi tanszercsomagokat állítunk össze a rászoruló kisdiákoknak.

 – jelezte.

Az egész életüket megbélyegezheti a szégyen érzése

A segélyszervezet vezetője hozzátette, ez az időszak a nélkülöző család minden tagjára kihat, a gyermekekre is komoly mentális hatása lehet annak, ha társaikhoz képest látványos hátránnyal kezdik meg a tanévet. 

„Amellett, hogy a megfelelő eszközök hiányában rosszabb teljesítményt tudnak nyújtani az órákon, a kirekesztettség, adott esetben a többiek gúnyolása és lenézése szociális szorongást okozhat náluk. Az osztálytársak előtt történő megszégyenülés, vagy az a félelem, hogy mások előtt kevesebbnek tűnnek, jelentősen csökkentheti az önbizalmukat és önértékelésüket is, ami negatív önkép kialakulásához vezethet. Ez az állapot kihatással lehet a gyermekek általános lelki egészségére, és más területeken is megnyilvánulhat: hosszú távon befolyásolja többek között a társas kapcsolataikat, a konfliktuskezelési képességeiket és az általános jólétüket”– fejtette ki. 

Ezek a csomagok többet jelentenek ajándéknál: egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplő ruha hozzájárulhat ahhoz, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba.

Könnyedén segíthetünk

A segélyszervezet a következő két hétben egy nagyon intenzív adománygyűjtő kampányt indít annak érdekében, hogy ezek a csomagok még a becsengetés előtt célba érjenek. 

A 1353-as adományvonal tárcsázásával 500 forinttal lehet a kampányhoz hozzájárulni, míg nagyobb összegeket a www.segelyszervezet.hu honlapon keresztül lehet felajánlani.

„A gyűjtéssel egy időben elindul a csomagok összeállítása, csomagolása és kiszállítása is, hogy már az évnyitó előtt eljussanak ezek a tanszerek a szervezet látókörében lévő kétezer rászoruló gyermekhez. Iskolásonként 15 ezer forintból állítunk össze az adott gyerekek életkorának és szükségleteiknek megfelelő csomagokat” – mondta Gáncs Kristóf.

Az összefogáshoz idén is több nagyvállalat csatlakozott adományokkal, szolgáltatásokkal és tárgyi felajánlásokkal, köztük az E.ON Hungária és a Magyar Posta. A Herlitz Magyarország Kft. pedig a korábbi évekhez hasonlóan, idén is kedvezményes áron elérhető tanszerekkel, ezen felül pedig száz új iskolatáskával támogatják a kampányt.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.