Továbbra is a mentelmi joga mögé bújik Magyar Péter a diszkóbotrány kapcsán

A politikus jól láthatóan nem akarja vállalni erőszakos viselkedésének következményeit.

2024. 08. 23. 13:13
20240505_Magyar Péter Debrecen_HBN-22

Magyar Péter. Fotó: Molnár Péter 

20240505 DebrecenMagyar Péter Debrecenben tartotta anyák napi nagygyűlését.Fotó: Molnár Péter MPHajdú-Bihari Napló HBNKépen: Magyar Péterjogász, Tisza párt alelnöke
Fotó: Molnár István Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garázdaság és rongálás alapos gyanúja miatt indított vizsgálatot a rendőrség Magyar Péter diszkóbotránya után. Ismert, a baloldali politikus vállalhatatlanul viselkedett egy belpesti szórakozóhelyen, majd erőszakosan lépett fel egy őt kamerázó férfival szemben, akinek el is vette a telefonját, majd a Dunába hajította. Mivel Magyar Péternek mentelmi joga van, a Központi Nyomozó Főügyészséghez került az ügy, és továbbra sincs semmilyen előrelépés benne. Magyar Péter még hónapokig hátráltathatja a nyomozást frissen szerzett mentelmi jogának köszönhetően.

Lomnici Zoltán alkotmányjogász korábban arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy sajtóinformációkból tudni lehet, hogy a Tisza Párt elnöke kivett egy telefont egy őt levideózó személy kezéből, majd a Dunába hajította azt. Amennyiben a telefon elvétele erőszakosan történt, akkor akár rablás bűncselekménye is megvalósulhatott. Ha pedig nem volt erőszak és fizikai érintkezés, akkor lopásról beszélhetünk, itt 

akár három év szabadságvesztéssel is büntethető az, aki ilyen jellegű bűncselekményt elkövet.

Az alkotmányjogász arra is felhívta a figyelmet, hogy a mentelmi jog nem arra vonatkozik, hogy a botrányos kocsmai verekedésekhez nyújtson védelmet, hiszen az az EP méltóságát hivatott megőrizni. Ugyanakkor az sem megkerülhető, hogy egy háromgyerekes családapáról van szó, aki az elmúlt hónapokban erkölcsi piedesztálról beszélt számos közéleti kérdésről, ráadásul frissen szerzett EP-mandátumot. Ilyenkor az első lépés, hogy a legfőbb ügyész megkeresi az EP elnökét és kezdeményezi a mentelmi joga felfüggesztését. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.