Újabb választások jönnek

Több helyen időközi polgármester-választást tartanak szavazategyenlőség vagy jelöltek hiánya miatt.

2024. 08. 29. 6:48
Kisasszond, 2024. június 9.
Egy férfi leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a kisasszondi mûvelõdési házban kialakított szavazókörben 2024. június 9-én.
MTI/Vasvári Tamás
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Zala vármegyei Zalakomárban és Zalaboldogfán, mert a június 9-ei általános választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között – írja az MTI.

A júniusi választáson Zalakomárban hat polgármesterjelölt indult, az első helyen végzett Horváth Zoltán és Baranyi Attila egyaránt 381-381 szavazatot kapott. A vasárnapi időközi voksoláson három független jelöltre lehet szavazni: Baranyi Attila és Horváth Zoltán mellett Kuti Bálint Józsefre, aki júniusban 287 szavazatot kapott. A választói névjegyzékben 2259-en szerepelnek. 

Zalaboldogfán júniusban három független jelölt indult, a legtöbb, 86-86 voksot Tóthné Toldi Alexandra és Egyed Zsófia Judit kapta. A vasárnapi időközi polgármester-választáson rajtuk kívül indul még Pap Sándor. A névjegyzékben 309-en szerepelnek.

 A Nemzeti Választási Iroda összesítése szerint ősszel húsz településen rendeznek időközi választást azért, mert a polgármesterjelöltek vagy az első helyen végzett egyéni választókerületi jelöltek között szavazategyenlőség alakult ki a június 9-ei választáson.

A Vas vármegyei Bozsokon azért lesz időközi választás, mert júniusban polgármester- és képviselőjelöltek hiányában elmaradt a választás, a Zala vármegyei Pakodon pedig kevesebb jelölt indult az egyéni listás választáson, mint ahány képviselőt választhattak volna. Emellett már több időközi választást is kitűztek a helyi választási bizottságok lemondás, illetve haláleset miatt.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTI/Vasvári Tamás)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.