Viharokkal érkezik meg hozzánk a hidegebb, csapadékosabb idő kedden, de nagy csodát ne várjunk

Csak átutazóban van a hidegfront.

2024. 08. 27. 6:52
A kép illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány fokkal kellemesebb időre számíhatunk kedden, hála annak a hidegfrontnak, ami hazánk térségét is érinti. A HungaroMet tájékoztatása szerint a reggeli hűvösebb levegő nem forrósódik fel olyan hirtelen, de a fátyolfelhőzet, illetve a helyenként erőteljessé váló gomolyfelhő-képződés mellett így is többórás napsütés várható. 

Kiadták a riasztást, de holnap már újra kánikula

Az előrejelzés szerint a megváltó eső majd csak késő délután, kora este érkezik meg, az intenzív záporok és zivatarok miatt az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki a szakemberek. A közlés szerint a viharok mellett az északias szél is élénk lesz.

Kedd délután bárhol kialakulhat vihar, elsőfokú riasztást adtak ki országszerte Forrás: HungaroMet

A meteorológusok ugyanakkor hozzátették, az érkező hidegfront csupán átutazóban lesz a térségben, de a többi, Európát érintő markánsabb hidegfront is elkerül majd minket, így holnaptól ismét kánikula és szárazság jön, és egészen a hétvégéig marad is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 28 és 35 fok között alakul, késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.