A baloldali szivárványkoalíció csak a háttéralkukkal van elfoglalva + videó

A budapestieknek kell a fővárosi politika szíve közepének lenniük – jelentette ki a Fidesz budapesti vezetője.

2024. 09. 30. 18:55
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Szentkirályi Alexandra sajtótájékoztatója Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapestieknek kell a fővárosi politika szíve közepének lenniük, nem a háttéralkuknak és titkos paktumoknak – mutatott rá közösségi oldalán a Fidesz budapesti elnöke. Szentkirályi Alexandra hozzátette: ez a szivárványkoalíció márpedig csak az utóbbiakkal lesz elfoglalva.

Magyar Péter és Karácsony Gergely a koalíciós alkudozásaikat a balos média hasábjaira költöztették át ma reggel – foglalta össze az új fővárosi önkormányzat megalakulása előtti helyzetet a fideszes frakcióvezető. Szerinte a főpolgármester egy interjúban leleplezte magát, és kiderült, hogy igaz, amit a Fidesz állított a szivárványkoalíció felállításáról.

Vitézy Dávid elárulta a Fidesz szavazóit, és Magyar Péter segítségével állna Karácsony helyettesének.

A főpolgármesternek ezzel az a baja, hogy közben saját, Gyurcsánytól kapott helyettesét, Kiss Ambrust is meg akarja tartani – mutatott rá Szentkirályi Alexandra.

Szerinte a történtek azt igazolják, hogy a paktum és az egyezkedés létezik, csak a részletekről megy az alkudozás. Ezt tudja nyújtani Budapestnek a régi-új balliberális brigád – állapította meg a frakcióvezető.

Mint a Magyar Nemzet megírta, Karácsony Gergely interjút adott a Telexnek, amelyben ismét áldozatként tüntette fel magát, és azt állította, Magyar Péterék szerelmesek lettek Vitézy Dávidba, csak őt hajlandók megszavazni főpolgármester-helyettesnek. A nyilatkozatra élesen reagált a Tisza Párt vezetője és a közlekedéspolitikus is, Szentkirályi Alexandra pedig úgy értékelte az elhangzottakat, hogy „csak a szivárványkoalíció összeborulásának legújabb epizódját láthatjuk”.

A kormánypárti politikus vasárnap arra is figyelmeztetett, hogy politikai háttéralkuk dönthetnek majd a fővárosi tulajdonú cégek vezetőiről is. Szentkirályi Alexandra szerint a pályázatok nyertesei azon az alapon fognak kikerülni, hogy ők egymással miben állapodnak meg.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.