A köztársasági elnök is a gáton van, megköszönte a helyiek és a katonák munkáját

Sulyok Tamás Neszmélyre érkezett szerdán.

2024. 09. 18. 13:12
Sulyok Tamás köztársasági elnök Neszmélyen (16)
20240918 Neszmély Sulyok Tamás Köztársasági elnök nézte meg a Neszmélyi árvízvédelmet és az árvízhelyzetet. Fotós: Flajsz Péter Gergő 24 Óra Fotó: Flajsz Peter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személyesen ellenőrizte az árvízi munkálatokat Neszmélyen Sulyok Tamás, aki kétéltűvel érkezett a településre. Magyarország köztársasági elnöke lenyűgöző munkának nevezte az összefogást, valamint megköszönte a helyieknek és a katonáknak az árvízi védekezésben végzett munkájukat. Noha az előzetes kalkulációk szerint a Duna nem éri el majd a 2013-ban Komáromnál mért 845 centiméteres magasságot, Neszmélyen és Dunaalmáson is felkészülnek minden eshetőségre. 

Sulyok Tamás köztársasági elnök Neszmélyen (26)
Magyarország köztársasági elnöke kétéltűvel érkezett Neszmélyre szerdán Fotó: Flajsz Peter

A településen az elmúlt napokban éjjel-nappal folyt a munka, több mint egy méter magas nyúlgátat építettek a katonák és a civilek közösen: az árvízi védekezést szombaton kezdték a helyiek, akikhez hétfőn csatlakoztak a Magyar Honvédség katonái. A mintegy kilencvenezer homokzsákból épített védvonal szerdára készült el.

Sulyok Tamást a védekezésben részt vevő ezredes arról tájékoztatta, hogy a Vízimolnár utcában is volt feladatuk a katonáknak. 

Ötszáz méter hosszú nyúlgátat építettünk. Itt alapvetően a lakóházak, illetve a másik oldalon hétvégi házak találhatóak. A lezárt területen nincs már senki

 – sorolta Tóth István ezredes, az MH. Klapka György 2. Páncélosdandár parancsnoka, aki a védművet meg is mutatta Sulyok Tamásnak

Sulyok Tamás köztársasági elnök Neszmélyen (24)
Sulyok Tamás személyesen ellenőrizte a Neszmélyen zajló árvízi védekezést Fotó: Flajsz Peter

Az ezredes azt is elmondta, hogy ez a három nap egy remek példa volt az összefogásra.  – A civilek töltötték a homokzsákokat, a katonák pedig építették a gátat – mondta. A köztársasági elnöknek arról is beszámoltak, hogy a védműveket harminc centivel építették magasabbra a várható tetőzésnél. A megszokottnál azonban kicsit lassabban fog elvonulni az ár. 

Az előrejelzés szerint a Duna várható tetőzése pénteken reggel hét óra után várható.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.