Az államtitkár azt javasolja az iskoláknak, tartsanak rövidebb órákat a hőség miatt

Hajnali szellőztetéssel enyhítenek a melegen.

2024. 09. 03. 11:12
20210901 budapest munkacsy mihaly altalanos iskola tanevnyito iskola kezdes havran zoltan magyar nemzet

20210901 Budapest Tanévnyitó a Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.fotó: Havran Zoltán  (HZ)Magyar Nemzet
Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajnali szellőztetéssel és rövidített tanórákkal próbálnak enyhíteni a diákok terhein a rendkívüli melegben – közölte Maruzsa Zoltán. A Belügyminisztérium köznevelési államtitkára az InfoRádióban elmondta, hosszú évek óta nem volt szeptember első hetében ilyen meleg az időjárás, ami senkinek nem öröm, hiszen nyilván az iskolakezdés szempontjából is a huszonnéhány fok sokkal kellemesebb, mint a harmincnéhány. 

– Mivel tankötelezettek a gyerekek, ezért egyszerűen hazaküldeni mindenkit nem lehet.

 Az igazgatóknak hagyományosan megvan az a jogkörük, hogy például adott esetben hőségriadós helyzet van, akkor rövidített oktatást elrendelhetnek. 

A 45 perc nincs bebetonozva a magyar köznevelés rendszerében, hogy csak annyi lehet a tanórának a hossza, tehát van lehetőség helyi beavatkozásokra

 – mondta az államtitkár, jelezve, hogy a hőség miatt lehetőség van rövidebb tanórák elrendelésére, hogy a tanulók előbb mehessenek haza.

Hozzátette, emellett azt például elrendelték, hogy 

minden tankerületi iskolában hajnalban kezdődjön el a szellőztetés, hogy amennyire lehet, lehűljenek az épületek.

 – Természetesen csomó iskolában vastagok a falak, klímaberendezés van, ha nem is minden tanteremben, mert akkor meg rengeteg köhögős gyerekünk lenne, de mondjuk az aulában igen, folyosó felőli hűtés megoldható – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.