Az árvíz elől menekülő vadállatok lepték el a főutakat Baja környékén + videó

A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy a szokottnál is óvatosabban közlekedjenek.

2024. 09. 23. 16:04
Forrás: FACEBOOK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dunai árhullám elől menekülő vadak a hét végén tömegével lepték el az 55-ös főutat a Pörböly és Baja közötti szakaszon – figyelmezteti a lakosságot a Police.hu.

Szombaton és vasárnap az éjszakai és hajnali órákban az arrafelé közlekedők – a forgalom nagyságától függően – mind Pörböly, mind Baja irányából 20 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett kizárólag rendőri felvezetéssel haladhattak át az érintett útszakaszon, minden más időszakban pedig 60 kilométer/órás sebességkorlátozás volt érvényben annak érdekében, hogy az arra közlekedő emberek és az állatok egyaránt biztonságban legyenek.

A Bács-Kiskun vármegyei motoros rendőrök szombat éjjel a sisakkamerájuk segítségével rögzítették is, ahogy a riadt állatok – köztük őzek és szarvasok – menekülnek a közeli ártéri erdőkből.

A Facebookon közzétett videón jól látható az is, hogy egy ijedt őz az egyik motoros rendőr felé lépdelve keres kiutat, majd a járműtől és a fényektől megrettenve végül átugrik a szalagkorláton.

A helyi rendőrség a bejegyzésükben azt írja, hogy

jelen helyzetben nemcsak az úton közlekedőkre, hanem a térség erdőségeiben élő vadakra is vigyáznak.

A rendőrség a Police.hu-n figyelmeztetett, hogy az érintett területen az autósok a lezárás időszakán túl is csak nagy figyelemmel közlekedjenek a fokozott vadveszély miatt, ugyanis az ártéri erdőkből az áradás elől menekülő vadak gyakrabban bukkanhatnak fel az úton és annak közelében – számolt be róla a Mandiner.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.