Barnamedve kószál az egyik alföldi vármegyében!

A környéken élőket már figyelmeztették a hatóságok.

Forrás: HAON2024. 09. 26. 22:44
ILLUSZTRÁCIÓ (FOTÓ: PEXELS)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A medvét az elmúlt napokban többször is észlelték az egyik hajdú-bihari település környékén. A következő napokban várhatóan a hatóságok is a medve nyomába erednek.

Medvét láttak Hajdú-Biharban! – Nagytestű barnamedve portyázik Nyírmártonfalva és Vámospércs környékén
Medvét láttak Hajdú-Biharban! – Nagytestű barnamedve portyázik Nyírmártonfalva és Vámospércs környékén
Fotó: illusztráció/MW-archív

Nagytestű barnamedve portyázik Nyírmártonfalva és Vámospércs környékén – figyelmeztetett Nyírmártonfalva polgármestere, Filemon Mihály a medveveszélyre csütörtök este a Facebook-bejegyzésében. Mint írja,

az elmúlt két napban több lakossági észlelés is történt a település külterületén, előbb a Nyírerdő Zrt., majd a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság felé is jelezték ezeket.

 

Medveészlelések Hajdú-Biharban, ez mennyire gyakori?

Habár a bejegyzés szerint a hatóságok eleinte szkeptikusan fogadták a lakossági jelzéseket, mondván, ezen a területen „még soha nem láttak medvét”, az észlelések megnövekedett száma miatt a következő napokban minden bizonnyal kivizsgálják az esetet – olvasható a Hajdú-Bihar vármegyei hírportál, a Haon cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.