Elkezdődött az új Duna-híd építése + videó

Már a híd- és útépítőké a terep Mohácsnál: átadták a munkaterületet a kivitelezőknek.

Forrás: BAMA2024. 09. 26. 19:04
Forrás: BAMA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön került sor a munkaterület átadás-átvételére Mohácsnál, a híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat kivitelezésének nyitányaként, tájékoztatta a Baranya vármegyei hírportált, a Bamát Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője.

A beruházás történetében mérföldkőnek számító eseményre a Selyemgyár Kulturális Negyedben került sor. 

A  gyakorlatban ez annyit jelent, hogy megkapta a területet a Duna Aszfalt Zrt, a kivitelező kiválasztást célzó közbeszerzési eljárás nyertese, azaz ezt követően már náluk pattog a labda. 

Amint az már ismert, a kormány 389 milliárd 300 millió forintot biztosít 2024-2031 között a mohácsi Duna-híd és a kapcsolódó úthálózat megépítésére.

Ebben az évben kétmilliárd, jövőre ötven, 2026-ban száz-, 2027-ben nyolcvan-, míg 2028-ban száztízmilliárd forint áll majd rendelkezésre, a további milliárdok pedig 2029-ben. Az utómunkálatokra, engedélyeztetésekre és egyéb kiadásokra a beruházás befejezését követő két évben száz- százmillió forint érkezik a központi költségvetésből. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.