Harmadszor áll bíróság elé a nő, aki egy alvó férfi telefonját lopta el Siófokon + kép

A Siófoki Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó székesfehérvári nővel szemben, aki elvette a taxivárás közben elalvó sértett telefonját. A nő nem először állt bíróság elé.

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség2024. 09. 23. 8:25
Egy rendőr Walther P99 szolgálati fegyverét és bilincseit hordja magánál a menekültszállás közelében, ahol a solingeni halálos késes támadás feltételezett elkövetője élt.
Egy rendőr Walther P99 szolgálati fegyverét és bilincseit hordja magánál a menekültszállás közelében, ahol a solingeni halálos késes támadás feltételezett elkövetője élt. Fotó: Christoph Reichwein Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmadszor is kifosztás miatt kell bíróság elé állnia az alvó sértett telefonját megszerző nőnek – írta a közleményben a Somogy Vármegyei Főügyészség.

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a sértett 2024 júliusában szórakozni érkezett Siófokra, ahol nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott. A sértett a hajnali órákban elhatározta, hogy hazamegy, ezért taxit hívott, majd annak érkezéséig lefeküdt az egyik hotel közelében lévő padra, és elaludt.

A vádlott ugyanebben az időben a hotel közelében sétált, amikor felfigyelt a padon alvó sértettre. Odament a férfihoz, és annak védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvette tőle a közel kétszázezer forint értékű mobiltelefonját, majd azt a táskájába rejtette, és távozott a helyszínről.

– áll a vádiratban. 

A siófoki nyomozók azonban a környező kamerák elemzésével azonosították az elkövetőt, akiről kiderült, hogy korábban már két alkalommal ítélték el kifosztás bűntette miatt, ezért a nő őrizetbe vételét követően az ügyészség indítványt tett a letartóztatására. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a nővel szemben korábban kiszabott két felfüggesztett szabadságvesztés elrendelésére tett indítványt – közölte főügyészség.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.