Hatalmas fejlesztést jelentett be a Magyar Posta

A Magyar Posta újabb mérföldkőhöz érkezett: az ügyfelei hatékonyabb és modern kiszolgálása érdekében Budapesten nagy kapacitású, automatizált logisztikai központot építtet.

2024. 09. 12. 21:27
Illusztráció Forrás: Facebook/Magyar Posta
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Posta középtávú célja továbbra is egyértelmű: digitális, XXI. századi és a megváltozott vásárlási szokásoknak megfelelő ügyfélközpontú szolgáltatás nyújtása az ország minden egyes pontján. Ennek az elvárásnak tesz maradéktalanul eleget az épülő új csomaglogisztikai központ, amely a meglévő országos csomaglogisztikai hálózat központi feldolgozóüzeme lesz, és amelyet a tervek szerint 2026 év elején vesz birtokba a posta – tájékoztatta a vállalat a Magyar Nemzetet.

A posta a megnövekedett csomagvolumen növekedésére reagálva az elmúlt években folyamatosan fejlesztette országos csomagfeldolgozó hálózatát: közel húsz telephelyen alakított ki új, automatizált szállítópályával támogatott regionális csomaglogisztikai üzemeket, amely a mostani beruházással egy központi csomagfeldolgozóval is gazdagodik. A megközelítőleg 25 ezer négyzetméter összterületű, a legkorszerűbb megoldásokkal felszerelt központ Budapesten,

Ecser Nyugati Ipari parkjában zöldmezős beruházás keretében 8,3 hektár területen épül, óránként több mint 30 000 csomagküldemény feldolgozására lesz képes.

A központi csomagfeldolgozó hatékonyabb módon tudja majd támogatni a posta központi régiójának, valamint országos csomaglogisztikai hálózatának működését, az ott dolgozó munkatársaknak pedig modern, korszerű eszközökkel felszerelt munkakörnyezetet biztosít. A beruházás lehetővé teszi, hogy a postai egyetemes, valamint a pénzügyi szolgáltatások nyújtása mellett a hazai logisztikai szolgáltatások piacán is hosszú távon megkerülhetetlen szereplő maradjon, valamint alkalmassá teszi a vállalatot, hogy az ügyfeleknek elfogadható áron, magasabb minőségű szolgáltatást nyújtson.

A beruházás által a Magyar Posta egy olyan területén történik fejlesztés, amely egyértelműen hozzájárul ahhoz, hogy a társaság növelje versenypiaci pozícióját. Mindezt úgy, hogy az egyetemes szolgáltatás biztosításából adódó közfeladatait nemcsak ellátja, hanem Magyarország legkisebb településein is stabilan fenntartja.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Magyar Posta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.