Hátborzongató képeket készítettek a temetőben, valaki tucatnyi sírt vert szét

A temetőhöz kiérkező rendőrök is megdöbbentek a látottakon.

Forrás: Police.hu2024. 09. 26. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádemelést javasoltak a tamási rendőrök egy férfi ellen, aki Nagykónyiban tizenhárom sírt vert szét dühében egy temetőben – írta a rendőrség a Police.hu oldalon.

Még február 25-én késő este többen segítséget kértek Nagykónyiból, mert a településen egy férfi randalírozott. Az első bejelentő arról számolt be, hogy a temetőben ordibál valaki, és a hangokból ítélve sírköveket döntöget. Egy másik helyi lakos azt jelezte a körzeti megbízottnak, hogy egy dühöngő egy ház kerítését rongálta meg.

A temetőhöz kiérkező rendőrök megdöbbenve tapasztalták, hogy valaki tucatnyi síremléket rongált meg. Az ismeretlen a temetőben a műanyag szemetest is megpróbálta felborítani, de nem járt sikerrel. Feltételezték, hogy az utcában levő téglakerítést is ugyanaz rongálta meg, aki a temetőben rendezett ámokfutást.  

– írták a közleményben.

Fotó: Police.hu

A rendőrök néhány órán belül azonosítottak egy 29 éves helyi lakost, akit előállítottak és elszámoltattak. A férfi ekkor csak a kerítés ledöntését ismerte el, ám azt tagadta, hogy a temetőben ő rongált volna.

A tamási nyomozók megállapították, hogy 12 síremlékben okozott kárt, valamint egy téglakerítés egyik elemét döntötte le, mellyel közel 3,3 millió forint kárt okozott.

A 29 éves, ma már Ozorán élő férfit ismét kihallgatták a rongálások miatt. Ezúttal teljes körű beismerő vallomást tett, így a vizsgálat a napokban befejeződött, amelynek eredményeképp a tamási rendőrök vádemelést javasoltak az ámokfutó férfi ellen, akinek 13 rendbeli rongálás miatt kell felelnie – közölte a rendőrség.

Fotó: Police.hu

Borítókép: Helyszíni felvétel (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.