Járókeretes nőt fosztottak ki pár ezer forintért

A szlovák elkövetőket letartóztatták.

2024. 09. 10. 7:44
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 83 éves nőtől vette el értékeit az a két fiatalkorú férfi, akik ellen a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be kifosztás és más bűncselekmények miatt. A hatóság tájékoztatása szerint

a letartóztatásban lévő két, szlovák állampolgárságú fiatalkorú és az ismeretlen helyen lévő harmadik társuk 

2023. szeptember 5-én a komáromi gyógyszertár előtti járdaszakaszon meglátták a 83 éves, kerekes járókerettel haladó sértettet, és elhatározták, hogy megszerzik az értékeit. Ezért mindhárman a nő közelébe mentek, majd egyikük  a sértett kezéből kikapta a táskáját – a benne lévő négyezer forint értékű mobiltelefonnal és kétezer forint értékű pénztárcával, valamint húszezer forint készpénzzel és személyes irataival. A másik két elkövető figyeléssel segítette társuk cselekményét.

Ezután mindhárman elszaladtak egy futballpályáig, ott közösen megnézték a táska tartalmát, a benne lévő

húszezer forint készpénzt maguk között egyenlő arányban elosztották, a nyomógombos mobiltelefont magukkal vitték, 

a táskát pedig a benne lévő okiratokkal együtt hátrahagyták.

A bűncselekménnyel okozott 27 500 forintos kár nem térült meg.

A vádirat szerint – a kifosztás bűntettén kívül – a két fiatal férfi más bűncselekményeket is elkövetett. 

Az egyik férfi kilencszer lopott. Ebből négyszer azzal a férfival együtt, aki az idős nő kifosztásában is segített neki.

A Tatabányai Járási Ügyészség kifosztás bűntette, okirattal visszaélés vétsége, lopás bűntette és lopás vétsége miatt benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az idős nőt kifosztó férfit és társát a Komáromi Járásbíróság fiatalkorúak fogházbüntetésére, valamint fejenként 6666 forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.