Karácsony Gergely félti a köztisztaságot, de azért leszereltetett több ezer kukát

Szentkirályi Alexandra nem hagyta szó nélkül a főpolgármester új bejegyzését.

2024. 09. 09. 14:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Rend és tisztaság Újpest-városkapunál” – írta büszkén a közösségi oldalán Karácsony Gergely, aki a bejegyzésében azt mutatta fotókon, hogyan zajlik a takarítás a főváros egyik legforgalmasabb csomópontján. A főpolgármester még arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendszeres takarítások csak akkor érnek valamit, ha a városlakók is vigyáznak a közterületek tisztaságára.

A bejegyzést Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi elnöke nem hagyta szó nélkül, és a közösségi oldalán két kérdéssel mutatott rá, hogyan áll hozzá Karácsony Gergely a köztisztasághoz:

  • Hova dobják a budapestiek a szemetüket, ha ön több mint háromezer kukát leszereltetett az elmúlt években?
  • A leszerelt kukák mikor kerülnek vissza a helyükre?

Emlékezetes, kritikussá vált a köztisztasági helyzet Budapesten, miután a Karácsony Gergely-féle városvezetés közel kétmilliárd forinttal csökkentette az FKF büdzséjét 2021-ben, ami miatt háromezer zöld kukát leszereltek. A fővárosi Fidesz által is erősen bírált döntés meghozatala előtt Karácsonyék még csak nem is egyeztettek a budapestiekkel.

 

Borítókép: Az FKF dolgozói Újpesten (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.