Kigyulladt egy hulladéklerakó

Kilencszáz négyzetméteren felhalmozott szemét égett.

2024. 09. 09. 7:08
lángoló nádas tűzoltók
illusztráció Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén VMKI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki vasárnap éjjel egy hulladéklerakóban a Veszprém vármegyei Királyszentistván külterületén.

A 2700 négyzetméter alapterületű csarnok mintegy kilencszáz négyzetméterén felhalmozott szemét ég.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az ajkai, székesfehérvári, veszprémi és balatonfűzfői hivatásos tűzoltók több vízsugárral oltották a lángokat. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az oltást egy munkagép is segítette.

Az elmúlt napokban több helyen is volt dolguk a lánglovagoknak, a hétvégén a miskolctapolcai Barlangfürdő egyik gyógyászati részlegének tetőszerkezete  kapott lángra és égett le teljes terjedelmében. Vas vármegyében, Csönge és Kenyeri környékén több napig küzdöttek hatalmas lángokkal.  Vasárnap már csaknem 300 hektáros terület égett, a szél miatt a lángok az 500 fő lakosú Kenyeri települést veszélyeztették.

Fotó: Vaol

A lángokat több vármegye tűzoltói oltották, a honvédség a légi oltási képességével kapcsolódott be, a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár egy Airbus H225 többcélú helikoptere segítette a küzdelmet a tűz ellen.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén VMKI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.