Kormányzati munkacsoport alakul a Miskolctapolcai Barlangfürdő újjáépítése érdekében

Tóth-Szántai József megválasztott polgármester és Nagy Márton gazdasági miniszter tárgyalása eredményes volt.

2024. 09. 12. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredményes volt Tóth-Szántai József, Miskolc megválasztott polgármesterének budapesti tárgyalása Nagy Márton gazdasági miniszterrel – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál. A lap beszámolt róla, hogy

kormányzati munkacsoport alakul a Miskolctapolcai Barlangfürdő újjáépítése érdekében.

A nemzetgazdasági miniszter arról biztosította a megválasztott polgármestert, hogy a kormány minden lehetséges segítséget megad a barlangfürdő újjáépítéséhez, hiszen a kieső turisztikai bevételek mellett az ott dolgozók családjának megélhetése is veszélybe került. A fürdő a helyreállítási munkálatok miatt kényszerszünetet tart, vendégeket nem tud fogadni.

Az Európában egyedülálló, nemzetközi relevanciával is rendelkező Miskolctapolcai Barlangfürdő hatalmas kincs a városnak és a térségnek, egyúttal Magyarországnak is kiemelkedő turisztikai attrakciója, szinte nincs olyan magyar család, amely ne látogatta volna meg vagy ne akarná meglátogatni.

 

Lángok pusztítottak a barlangfürdőben

Mint a Magyar Nemzet beszámolt róla, a Miskolctapolcai Barlangfürdőt sújtó tűzeset jelentős sokk volt a helyi lakosoknak és a turisztikai szakembereknek egyaránt. A fürdő nemcsak egyedülálló turisztikai látványosságként, hanem számos helyi munkahely biztosítójaként is fontos szerepet játszik. Az intézmény természeti különlegessége, az egyedi ökoszisztéma és a barlang különleges adottságai miatt a pusztulás különösen mélyen érintette a várost.

A legutóbbi információk szerint a tüzet elektromos zárlat okozhatta. Még tartanak a tűzvizsgálati és kárfelmérési munkák, azt azonban már kizárták, hogy szándékosság okozta a múlt pénteki tüzet, amelynek következtében súlyosan megrongálódott a tetőszerkezet. A felmérés után a további károsodás megelőzése érdekében ideiglenesen befedik az épületet.

Egy olyan műszaki szakértői csoportot is felállítanak, amely pontosan megtervezi, milyen munkálatokra és mennyi időre lesz szükség a fürdő újjáépítéséhez. A legfontosabb cél, hogy a barlangfürdő minél hamarabb vendégeket tudjon fogadni, az azonban csak a fürdőzők teljes biztonságának garantálásával történhet meg.

Borítókép: Miskolctapolcai Barlangfürdő (Forrás: Miskolctapolcai Barlangfürdő)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.