Lángoló szemétégetőbe esett bele egy négyéves kisfiú Szabolcsban

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélnék a részeges apát.

Forrás: Magyarország Ügyészésge2024. 09. 18. 14:10
Fotó: Magyarország Ügyészsége
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy férfi sok alkoholt fogyasztott, még másnap is részeg volt, mindez még 2023. szeptember 22-én este történt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – derült ki a vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A férfi aztán elhatározta, hogy a családi ház udvarán egy nagyméretű gödröt ás, hogy abban a felgyűlt hulladékot és ruhaneműket elégesse, és amikor már égett a lom, egy doboz sörrel a kezében a gödörtől néhány méterre leült egy székre pihenni. Azonban az udvaron játszott a négyéves gyermeke, aki egy ruhadarabot akart a tűzbe dobni. A férfi észrevette a gyermek szándékát, azonban nem akadályozta meg, hogy a lángoló gödör közelébe menjen, 

a kisfiú pedig a gödör széléhez érve elvesztette az egyensúlyát, és fejjel előre az égő hulladékba zuhant.

Az apa a gyermeket a lábánál fogva rántotta ki a lángok közül, aki addigra már életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. A főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja, vele szemben 

végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.