Magyar Péter, a brüsszeli fogoly

Nem áll jól a Tisza Párt elnökének szénája, Magyar Péter telefonlopási ügynek indult története mostanra szuverenitási üggyé vált, ugyanis Magyarország második legerősebb pártjának elnöke a brüsszeli elit által „fogott” ember lett.

Forrás: Mandiner2024. 09. 28. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter sorsa, személyi szabadsága mostantól az Európai Parlament kezében van, ugyanis a brüsszeli elit a mentelmi jogán keresztül tarthatja sakkban őt – írta a Mandiner.

Ahogy a Magyar Nemzet korábban megírta, rövidesen döntés születhet Magyar Péter mentelmi jogával kapcsolatban. Mivel Magyar EP-képviselő, az Európai Parlamentnek kell azt kiadnia. A Legfőbb Ügyészség csütörtöki közleményében tudatta, hogy lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére.

Magyar Péter aljas módon bújik a mentelmi jog mögé

A mentelmi jog nem arra való, hogy az ehhez hasonló köztörvényes ügyekben védje a politikust, hanem arra, hogy politikai ügyekben védje, például a nyilatkozatai vagy politikai cselekedetei miatt ne lehessen ellene büntetőeljárást indítani. Aki ilyen ügyekben a mentelmi jog mögé bújik, az a mentelmi jog jogintézményével él vissza.

Az ügy érdekessége, hogy míg az ellenzék rendre azzal vádolja a kormányt, hogy az oroszok és kínaiak lekötelezettje, valójában jelenleg egyetlen olyan politikus van Magyarországon, akinek a személyi szabadsága a brüsszeli elit kezében van, ez pedig Magyar Péter

– írta a Mandiner.

Így tarthatják sakkban a Tisza Párt elnökét

Magyar Pétert az Európai Parlament néppárti-baloldali többsége mostantól a mentelmi jogával tarthatja sakkban, így a Tisza Párt elnökének minden fontosabb szavazása előtt alaposan mérlegelnie kell. Az egyszerű diszkóbotránynak, telefonlopási ügynek indult történet így valójában szuverenitási üggyé vált, ugyanis Magyarország második legerősebb pártjának elnöke „fogott” ember lett – írta a lap.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.