Nagyot fordult a világ Magyar Péternél, korábban kicsit másképp viszonyult a mentelmi joghoz

Önmagát hazudtolja meg a politikus.

Forrás: Origo2024. 09. 28. 19:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszínűen viszonyul a mentelmi jog kérdéséhez Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, aki a választási kampányban még úgy házalt: neki nincs szüksége a védettségre, el fogják törölni a jogintézményt – emlékeztetett cikkében az Origó.

A lap felidézte, hogy Magyar Péter miként vélekedett kampány idején a témáról. Íme: – Tisztelt miniszterelnök úr, én a holnapi napon feljelentem önt mint miniszterelnököt, a Fidesz elnökét. Feljelentem önt aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért. […] Miniszterelnök úr, ne legyen gyáva, ne bújjon a mentelmi joga mögé. Találkozunk a bíróságon – mondta annak idején a Tisza Párt elnöke.

 

Nagyon fordult a világ Magyar Péter háza táján

A jövő úgy hozta, hogy mára teljes fordulatot vett Magyar Péter álláspontja, ugyanis ezúttal neki kellene felelősséget vállalnia a hatóságok előtt a júniusi diszkóbotránya miatt, de esze ágában sincs lemondani az EP-képviselőként őt is megillető mentelmi jogról – írta a lap.

Tovább fokozza a helyzet kiélezettségét, hogy korábban az újdonsült politikus azt sulykolta a szavazónak, hogy semmiképp nem megy Brüsszelbe, nem veszi fel az EP-mandátumát – így pedig meg sem illetné a mentelmi jog. Jelenleg az Európai Parlament döntésén múlik, hogy a hatóságok elindíthatják-e az eljárást, miután csütörtökön lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az EP elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére.

Emlékezetes,  Magyar Péter júniusban az Ötkert nevű szórakozóhelyen randalírozott, több vendégbe is belekötött, nőket zaklatott, a szemtanúk szerint többeknek „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett, majd az őt videózó egyik férfitól elvette a telefonját, később pedig a Dunába dobta a készüléket, ami a hatóságok szerint lopásnak minősül. A sértett utánaeredt, hogy visszakérje a telefonját, de Magyar tagadta, hogy nála lenne. A szóváltás közben a tanú állítása szerint a politikus kétszer arcon ütötte. A baloldali politikus a mentelmi jog mögé bújva próbálja elodázni az ügy tisztázását.

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Képernyőkép/Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.