Magyar Péter javára döntött a baloldali hátterű bírónő

A Fővárosi Törvényszék első fokon a Tisza Párt elnökének adott igazat a Mandinerrel szemben.

Forrás: Origo, Mandiner2024. 09. 11. 20:07
MAGYAR Péter, Európai Parlament – Az alkotmányügyi bizottság alakuló ülése
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék első fokon Magyar Péternek adott igazat a Mandiner ellen folytatott perben, ahol hiába igazolta a behívott tanú a lap összes állítását a diszkóbotránnyal kapcsolatban, a bíró, Uzsoky Ágnes mégis a baloldali politikusnak kedvező ítéletet hozott – közölte az Origó. A portál szerint az ítélet nem meglepő, mivel Uzsoky Ágnes a bírói kinevezése előtt a baloldali Klubrádió jogi képviselőjeként járt el, férje Gyurcsány Ferenc embereként 2006-ban lett az Országos Választási Bizottság tagja, fizetéséről pedig Magyar Péter anyja, Erőss Mónika, az Országos Bírói Hivatal volt elnökhelyettese dönthetett.

Mint ismert, Magyar Pétert a biztonsági őröknek kellett kidobniuk június 21-én hajnalban egy belvárosi szórakozóhelyről, mivel fiatal lányokat zaklatott, egy embertől pedig erőszakkal elvette a telefonját, amelyet később a Dunába dobott. A telefon tulajdonosa később elmondta, hogy nemcsak Magyar Péter, hanem Radnai Márk, a Tisza Párt akkori elnöke is fenyegette a szórakozóhelyen. Az, hogy Magyar és a hozzá közeli emberek milyen kommunista módszereket alkalmaznak a megfélemlítésre, jól bemutatja, hogy 

napokkal később az áldozatot Radnai Márk verőemberek társaságában újra megfenyegette.

Régóta tudni lehetett, hogy Magyar Péter azért is igyekezett annyira bejutni az Európai Parlamentbe, mert a mentelmi joga mögé bújva akart elmenekülni a felelősség elől. De a hírnevét bulizásra és fiatal lányok zaklatására használó baloldali politikus ennyivel nem érte be, feljelentette a Mandinert a diszkóbotránnyal kapcsolatos hírek miatt – írják. Majd kiemelték: 

A koncepciós perre hajazó tárgyaláson pedig borítékolható volt, hogy a baloldalhoz kötődő bíró kinek ad majd igazat.

A Mandiner a tárgyalást követően be is számolt róla, hogy a „vártaknak” megfelelően a Fővárosi Törvényszék első fokon Magyar Péternek adott igazat. 

A  bírót azonban még ennél is szorosabb szálak fűzhetik Magyar Péterhez és családjához. Hont András még márciusban írt arról, hogy a Magyar Péter által szervezett tüntetés megszervezésében leginkább öccse és anyja segédkezett – írja az Origó. A portál szerint ez azért lehet aggályos, mivel a baloldali politikus anyja, Erőss Mónika ekkor még az Országos Bírói Hivatal elnökhelyettese volt, vagyis Uzsoky Ágnes fizetése is tőle függhetett. Bár Erőss Mónikának a munkája során a függetlenséget, a pártatlanságot kellett volna képviselnie, ő mégis a  fia pártalapítását megelőző, első pártrendezvényében aktív segítséget nyújtott. Később, május 9-én a köztársaság elnök felmentette bírói tisztségéből Magyar Péter anyját – tették hozzá. 

Ilyen körülmények mellett nem lehet meglepő, hogy a baloldal irányába nyitott Uzsoky Ágnes miért adott első fokon igazat a korábbi főnöke fiának.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.