Magyar Péterék átverték a jelentkezőket? – magyarok helyett külföldieket alkalmaz a Tisza Párt

A Fidesz: KDNP, a DK és a Mi Hazánk asszisztensei az EP-ben mind magyarok, Magyar Péterék képtelenek voltak találni alkalmas magyar jelentkezőt.

2024. 09. 25. 9:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tisza Párt korábban egy álláshirdetést tett közzé, amelyben a párt EP-képviselői mellé kerestek arra rátermett asszisztenseket. A Mandiner kiszúrta, hogy a betöltendő álláshelyekre a párt képtelen volt találni húsz alkalmas magyar jelentkezőt. Míg a Fidesz–KDNP, a DK és a Mi Hazánk asszisztensei mind magyarok, Magyar Péterék magyar helyett külföldi tanácsadót, illetve asszisztenst vettek maguk mellé. 

  • A Metától érkezett Dávid Dóra asszisztense bizonyos Björn Alexander Warren lett, aki 2010 óta az Európai Unió alkalmazásában álló, feltehetően német/német–brit állampolgár. Magyarországhoz semmi köze, ellenben volt már egy német liberális képviselő asszisztense, volt a Tusk pártjában politizáló lengyel Danuta Hübner szakpolitikai tanácsadója, majd tavaly év végéig Radoslaw Sikorski munkáját segítette Brüsszelben, különös tekintettel a kül- és biztonságpolitikára és kifejezetten az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokra.  Sikorski aztán lengyel külügyminiszter lett, az igen tapasztalt Björn Warren pedig önéletrajza szerint onnantól kezdve kilenc hónapig egyáltalán nem dolgozott.
  • Gerzsenyi Gabriellának az olasz Antonio Carnieletto dolgozik, aki szintén nem most költözött Brüsszelbe: 2019 óta van az Európai Parlamentnél, eddig a Renew Europe egyik olasz képviselőjének volt az asszisztense. Különösebb kvalitásai nem ismertek, de biztos vannak neki, ha pont ő kellett Magyar Péteréknek egy magyar szakember helyett.
  • Lakos Esztert Francesco Pettinari segíti, aki szintén nem beszél magyarul, és szintén a Renew Europe egyik olasz képviselőjétől igazolt át; úgy tűnik, a legrátermettebb, legmegbízhatóbb asszisztenseket nem a Tisza-szigetekben, hanem kifejezetten Cseh Katalinék európai közösségében lehet fellelni. Illetve azért akadnak máshol is:
  • Kulja András egyik asszisztense a fiatal Danai Spentzou, aki 2022 óta dolgozott egy görög néppárti EP-képviselő mellett – ő korábban Brüsszelen kívül Londonban, többek között a Menekültek és Száműzöttek Európai Tanácsánál gyakornokoskodott.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Purger Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.