„Mindenki együtt, összefogva dolgozott egy közös ügyért”

Kardosné Gyurkó Katalin, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri tanácsadója szerint a védekezésnél három-négy nap alatt összeállt minden, míg korábban ehhez egy-két hétre volt szükség.

2024. 09. 24. 13:16
Arvizi vedekezes Pilismarot elo NAP-15
Fotó: Németh András Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország bebizonyította, hogy szakemberek és civilek, fiatalok, idősek, együtt tudnak dolgozni egy közös ügyért – hangsúlyozta Kardosné Gyurkó Katalin, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri tanácsadója az M1-en. 

Kardosné Gyurkó Katalin azt mondta, az árvíz elleni védekezésben a szakemberek mellett mindenki szeretett volna tenni valamit. Példaként említette a felsőoktatásban, illetve a szakképzésben részt vevőket, a Kulturális és Innovációs Minisztérium munkatársait, az Erzsébet-táborosokat és a családszervezeteket. Kiemelte: 

mindenki együtt, összefogva dolgozott azért, hogy családok és otthonok ezreit megvédje az árvíztől. 

A miniszteri tanácsadó példaértékű összefogásnak nevezte azt is, hogy nagyon sokan főztek a védekezésben részt vevőknek. A Ceglédi Szakképzési Centrum szakácsai például 50 adag ételt készítettek, a családszervezetek vezetői palacsintát sütöttek azoknak, akik a felügyeleti szolgálatot ellátták a gátakon, de voltak olyanok is, akik szendvicseket, zsíros kenyereket készítettek – tette hozzá. 

Kardosné Gyurkó Katalin közölte, hogy a védekezésnél három-négy nap alatt összeállt minden, míg korábban ehhez egy-két hétre volt szükség. 

Az ország bebizonyította, hogy fiatalok, idősek, szakemberek és civilek tudnak együtt dolgozni egy közös ügyért 

– hangsúlyozta. 

Elmondta, összekovácsolódott egy csapat, amelynek tagjai korábban nem ismerték egymást. „Csodálatos volt az az összhang”, ahogy együtt tudtak dolgozni azért a közös célért, hogy „megvédjék az országot, a családokat, és hogy az árvíz után jobb legyen” – tette hozzá. 

Kardosné Gyurkó Katalin szerint mindez azt mutatja, hogy a magyar társadalom nem megosztott, a bajban igenis össze tud fogni, „rengeteg jószándék és tartalék van bennünk”. Úgy fogalmazott: 

Ezt érdemes magunkban elraktározni arra az időszakra, amikor különböző negatív dolgokkal támadnak minket, hogy mi igenis képesek vagyunk összefogni egymásért.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri tanácsadója hangsúlyozta: köszönet jár a szakemberek helytállásért, az árvízvédelmi feladatot „jól teljesítette az ország, közösen”.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Németh András Péter) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.