Óbudai korrupciós botrány: kiszabadult a börtönből a baloldal fontos háttérembere

Kiengedték a letartóztatásból az óbudai korrupciós botrány egyik kulcsfiguráját – tudta meg a Magyar Nemzet. P. Gábort még márciusban fogták el több társával együtt, majd az ügyészség azóta lecsapott Kiss László polgármesterre és helyettesére, Czeglédy Gergőre is. Utóbbi kettőt minősített vesztegetéssel gyanúsítják.

2024. 09. 02. 13:13
Budapest, 2023. június 3. Az 1906-ban épült Városháza, Polgármesteri Hivatal részlete Óbudán a Fő téren. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszüntették a letartóztatását a III. kerületi kenőpénzes botrány egyik fontos szereplőjének, P. Gábornak. A baloldal fontos háttérembere több társával együtt márciusban került rács mögé. Korábban nyilatkozott lapunknak a férfi ügyvédje is, aki elmondta: 

ügyfelének felajánlotta az ügyészség a nyomozati alku lehetőségét,

 ám ő ezzel nem élt, sőt azt is tagadja, hogy ő szerepel abban a videóban, amelyben korrupciós pénzeket számolnak. Úgy tudjuk, a férfi most sem kötött egyezséget az ügyészséggel.

Emlékezetes, ez az az ügy, amelybe belebukott az óbudai polgármester, Kiss László, valamint alpolgármestere, Czeglédy Gergő. Mindkettőjüket minősített vesztegetéssel gyanúsítják és mindketten letartóztatásban vannak. A korrupciós ügy persze nem velük kezdődött, a történet szálai több évvel korábbra vezetnek vissza. 

A bombát Anonymous robbantotta 2021 őszén, több videó kiszivárogtatásával. Például közzétette azt a rejtett kamerás felvételt, 

amin látható, hogy vélhetően korrupciós pénzeket számolnak egy autóban.

A felvételeken jól kivehető, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó.

Az ügyben nyomozás indult, az első gyanúsítottakat március elején fogták el, de az érintettek köre idővel tizenhat főre bővült. A gyanúsítások túlárazott és fiktív szerződésekről, százmilliós kenőpénzek visszaosztásáról szólnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.