Orbán Viktor az ártérben járt: „Nagymaros megcsinálja!” + videó

A Dunakanyarban járt terepszemlén a miminszterelnök.

2024. 09. 18. 11:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Még kilátszunk!” – írta a nagymarosi ártérből bejelentkezve közösségi oldalán Orbán Viktor. Mint arról lapunk is beszámolt, miniszterelnök ma reggel az árvízvédelmi operatív törzs tájékoztatóján kijelentette: megkezdődött a védekezés legkomolyabb és legnehezebb szakasza. 

Orbán: Nagymaros példát mutat a védekezésben! 

A miniszterelnök egy videót is posztolt a látogatásáról, ebben elmondta, hogy Nagymaroshoz közelít az árhullám, ahol példaértékű védekezés valósul meg, a helyiek védekeznek. – Van több mint 400 önkéntes, akik szervezett formában, ha jön a víz, azonnal rendelkezésre állnak, ők építették, ezt a mobigátat, amely Magyarország egyik első ilyen mobilgátja – tájékoztatott a kormányfő. 

Orbán Viktor szerint Nagymaros példát mutat a védekezésből, a vízügyesek pedig jól kiegészítik a helyi erők munkáját. – Biztosan mondhatjuk, hogy Nagymaroson nem lesz baj, a mobilgát tetejét nem fogja elérni a víz, de ha mégis ez történne, akkor még meg tudják emelni. Nagymaros meg tudja csinálni! – zárta videóját a miniszterelnök. 

 

Borítókép: Orbán Viktor Nagymaroson (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.