Orbán Viktor már délen ellenőrzi az árvízi védekezést

Fél kilométernyi védművet építettek ki Kisapostagon a vízügyi szakemberek az önkéntesek segítségével.

Forrás: MTI2024. 09. 22. 11:22
Árvíz - ORBÁN Viktor
A fővárosi Duna-szakaszon irányította a védekezést Orbán Viktor Fotó: Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dunai árhullám tetőzése által érintett Kisapostag volt a miniszterelnök munkájának következő állomása vasárnap – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. Orbán Viktor Varga Gáborral, a térség országgyűlési képviselőjével és Nagy Attila polgármesterrel együtt a kisapostagi Panoráma utcában kiépített ideiglenes védművet ellenőrizte. 

A vízügyesek azt jelentették a miniszterelnöknek, hogy a településen kétzsáknyi szélességű, négy zsák magas nyomvonal épült ki 500 méter hosszan, ami 50 ház 150 lakóját védi. 

A miniszterelnök posztolt is a Facebookra a látogatásról:

A védmű kiépítésében helyi és a szomszédos települések: Mezőfalva és Baracs önkéntesei vettek részt a vízügyi szakemberek műszaki koordinálásával. A védművek jól bírják a terhelést, és a védekezésben dolgozók is kiválóan teljesítenek a Duna térségbeli tetőzése idején – hangzott el a jelentésben.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.