Rejtélyes körülmények között távozott hivatalából a baloldal kedvenc jegyzője

A jegyző 2023 márciusa óta töltötte be ezt a posztot, Pikó András józsefvárosi polgármester hivatalából érkezett Budavárra. V. Naszályi Márta távozó polgármester szeptember 26-án, az önkormányzat testületi ülésén mentette fel a munkavégzés alól, a felmondás harminc napja alatt nem tart igényt munkájára. Tevékenységét több botrány is kísérte. Tavaly a nyolc hónapos munkája után több mint ötmillió forintot vihetett haza, miközben a kerületi idősek nem kapták meg a nekik járó tizenhétezer forintot.

2024. 09. 27. 13:44
V. NASZÁLYI Márta; CZUKKERNÉ PINTÉR Erzsébet; BARTOS Diána Petra
Budapest, 2024. február 29. V. Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Várunk Egyesület) polgármester (b) nézi a Fidelitás akitvistájától kapott, "V. Naszályi Márta a túlárazás bajnoka" feliratú serleget, mellette Czukkerné Pintér Erzsébet jegyzõ (k) és Bartos Diána Petra (j) aljegyzõ az I. kerületi önkormányzat képviselõ-testületi ülésének elején, a háttérben a Fidelitas aktivistái molinókat tartanak 2024. február 29-én. Ezen a napon Böröcz László, a Budavári Fidesz elnöke, polgármesterjelölt a Budavári Önkormányzat épületénél tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy jelentõsen túlárazott szerzõdést kötött a V. Naszályi Márta vezette I. kerületi önkormányzat, amelynek nyomán 17 millió forintot fizettek ki a 8 milliós beruházásért. MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös megegyezéssel távozott Czukkerné dr. Pintér Erzsébet, a Budavári Önkormányzat jegyzője, jelentette be V. Naszályi Márta távozó polgármester szeptember 26-án, az önkormányzat testületi ülésén. A Várnegyed.hu információi szerint, a jegyzőt a kerületvezető felmentette a munkavégzés alól, a felmondás harminc napja alatt nem tart igényt munkájára. 

Czukkerné dr. Pintér Erzsébet a 2019 óta indult önkormányzati ciklus negyedik jegyzője volt, 2023 márciusa óta töltötte be ezt a posztot, Pikó András józsefvárosi polgármester hivatalából érkezett Budavárra.

A polgári oldal visszatérő kritikája volt a jegyzővel kapcsolatosan, hogy Czukkerné dr. Pintér Erzsébet jegyzői jelzésekkel akadályozza a jobboldali képviselők testületi munkáját, míg az önkormányzati üléseken politikai aktorként asszisztál a baloldali polgármester tevékenységéhez.

A legnagyobb felháborodást tevékenységével kapcsolatban az váltotta ki idén tavasszal, hogy a jegyző az első nyolc hónapnyi munkája után máris 5,1 millió forintos jutalmat vihetett haza. Az áprilisi testületi ülésen ezért kormánypárti aktivisták molinókkal vonultak be az ülésre, amelyek üzeneteiben kifogásolták a magas jegyzői jutalmat.

Tevékenységét több botrány is kísérte, 2023 tavaszán egy bizottsági ülésről előzetes tájékoztatás nélkül visszahívta a hivatal dolgozóit, így bár az ülés határozatképes maradt, de érdemi tárgyalásról nem lehetett szó. Ezután Vara Dániel jobboldali képviselő irodájában kereste fel a jegyzőt, hogy megtudja az intézkedés okát. A jegyző azonban ingerülten utasította ki szobájából a politikust.

A baloldalhoz kötődő jegyző hirtelen távozásával kapcsolatban Böröcz László, a kerület hivatalba lépő polgármestere is megszólalt. A politikus közösségimédia-oldalán azt írta, 

Megtudtuk, hogy a hivatal jegyzője már távozott is, de azt, hogy ezúttal mennyi jutalmat markolt fel, egyelőre titokban tartotta a polgármester. Emlékszünk, kiderült, hogy tavaly 8 hónapos munka után több mint 5 millió forintot vihetett haza, miközben a kerületi idősek nem kapták meg a nekik járó 17 ezer forintot.

Lapunk megkereste az ügyben Böröcz Lászlót, aki elmondta, egyenlőre számukra sem világosak a jegyző asszony távozásának körülményei, azonban az új önkormányzati ciklus jövő heti megkezdését követően áttekintik az erre vonatkozó iratokat. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.