Finomhangolás jöhet az Otthonfelújítási programban

Már meghaladta a tízezret a program indulása óta kiállított energetikai tanúsítványok száma.

2024. 09. 27. 12:51
otthonfelújítás, nyílászáró-csere, lakásfelújítás
Illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Energiaügyi Minisztérium kezdeményezésére az Otthonfelújítási program finomhangolását szolgáló javaslatokat tekintettek át az érintett tárcák, pénzügyi és szakmai közreműködő szervezetek képviselői – jelezte friss Facebook-bejegyzésében a minisztérium.

A kezdeményezések célja az adminisztrációs terhek csökkentése, a pályázati folyamat felgyorsítása, egyszerűsítése. A kormány egyetértése esetén a lehetséges résztvevők köre bővülhet, a kölcsönt kérelmezőknek kevesebb dokumentumot kell majd benyújtaniuk.

Biztosan változatlan marad az az elvárás, hogy a korszerűsítésekkel legalább harmincszázalékos energia-megtakarítást kell elérni. A támogatott háztartások csökkenő fogyasztása nemcsak a rezsiterheiket mérsékli, hanem Magyarország energiaszuverenitását, a hazai ellátásbiztonságot is erősíti – hangsúlyozza a tárca.

Az otthonfelújítási program július elsejei indulása óta kiállított energetikai tanúsítványok száma a héten haladta meg a tízezret. 

A konstrukció kivitelezői és beszállítói lehetőséget teremtenek a magyar építőipari és építőanyag-kereskedelmi vállalkozásoknak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.