Romák elgázolásával viccelődött a BKV egyik munkatársa

A villamosvezető egy szellemesnek szánt videóban értekezett a romák meggyilkolásáról.

2024. 09. 13. 11:42
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2020. október 12.
Karácsony Gergely főpolgármester a forgalomba álló négy új hosszú CAF-villamos bemutatóján a budafoki kocsiszínben 2020. október 12-én. Az alacsonypadlós, 56 méteres szerelvények az 1-es villamosvonalon közlekednek.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borat elnevezésű, mostanra már klasszikussá vált film egyik jelenetének hanganyagával készített TikTok-videót egy budapesti villamosvezető. A fiókjáról időközben eltűnt felvételen a BKV munkatársa cigányok elütésével viccelődik. 

Ha ezzel kocsival belehajtok sok gypsy-be, a kocsinak lesz valami baja?

– tátogja a villamosvezető az említett TikTok-videóban. A felvételen ezek után a férfi arról is értekezett, hogy mennyi lehet az a sebesség, amivel egy roma biztosan meghal, ha elgázolják. 

A felvétellel kapcsolatban megkerestük a BKK és a BKV sajtóosztályát. Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy a főváros közlekedésszervező vállalatai elhatárolódnak-e a videóban elhangzottaktól.

Válaszában a közlekedési társaság kiemelte, a videó alapján azonnal vizsgálatot indítottak. 

A felvételt valóban társaságunk egyik járművezetője készítette és töltötte fel a Tiktokra. Meghallgatásakor elmondta, fel sem merült benne, hogy másokat sértő, kirekesztő tartalmat posztolt. Távol áll tőle az ilyen magatartás, mint mondta, saját felmenői között is vannak romák. Utólag azonban belátja, hogy videója félreértésekre adhat okot, ezért mindenkitől, akit ez sérthetett, ezúton is elnézést kér, a posztot pedig eltávolította

 – írta a BKV, majd hozzátették, a társaság elítéli a rasszizmus, a kirekesztés, a megbélyegzés bármilyen formáját. Többek között az ilyen és ehhez hasonló esetek elkerülése érdekében a járművezetők rendszeres oktatásokon, érzékenyítő tréningeken vesznek részt. 

A videófelvétel alapján megállapítható, hogy járművezető kollégánk hibázott, ezért társaságunk a szükséges munkáltatói intézkedést megteszi

 – emelte ki válaszában a BKV. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.