Székesfehérvár kész segíteni az árvízi védekezésben

Cser-Palkovics András polgármester adott helyzetértékelést.

2024. 09. 16. 15:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A mostani időszak szinte állandó esőt hozott és fog hozni, csak az elmúlt 24 órában 30 milliméter csapadékot kapott a város” – számolt be közösségi oldalán Cser-Palkovics András Székesfehérvár helyzetéről. A polgármester szerint a csatornahálózat eddig jól bírta a terhelést, valamint a Gaja is képes volt elvezetni a jelentős mennyiségű vizet.

„A Városgondnokság egy 30 fős, speciális rendeltetésű csapatot állított fel, akik folyamatos készenlétben állnak, ha segítségük, beavatkozásuk szükséges a belvíz- vagy árvízhelyzet miatt”

– emelte ki a városvezető, aki kérte a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel járjanak a város útjain.

A polgármester felhívta a figyelmet, hogy várhatóan szerdán fordul jobbra az idő, Magyarország folyóvizek melletti települései pedig jelentős árhullámmal néznek szembe.

A Székesfehérvár által nyújtható segítség természetesen rendelkezésükre áll!

– zárta bejegyzését Cser-Palkovics András.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.