Vogel Evelin vallomása Magyar Péterről: ezt nem lehet betanulni

A szakértő szerint már csak a nyilvánosság védheti meg a Tisza Párt elnökének áldozatait.

2024. 09. 25. 12:36
Vogel Evelin kitáltal a Magyar Péterrel való kapcsolatáról Forrás: Index, képernyőfotó
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az emberekben mindig felmerül a kérdés, hogy vajon az, ami egy ilyen interjúban elhangzik, abból mi igaz? Hogy amit elmondott, az valójában objektív állítás vagy szubjektív megélés? Szakemberként azt gondolom, az, amit és ahogyan megosztott a nyilvánossággal Vogel Evelin, nem betanult szerep, nem elgyakorolt színjáték, hanem a bántalmazó kapcsolatból való szabadulás első lépése” – reagált Hal Melinda klinikai szakpszichológus, miután Vogel Evelin az Indexnek adott interjúban hosszasan beszélt a Magyar Péterrel való kapcsolatáról.

Vogel Evelin az interjúban arról beszélt, bele sem mer gondolni, mire számíthat majd, ha az interjú nyilvánosságra kerül, és csak remélni tudja, hogy Magyar Péter nem bántja a családját. A Tisza Párt elnökének volt barátnője arra a kérdésre, hogy ki valójában Magyar Péter, azt felelte: „Erre a kérdésre nem is merek válaszolni”.

„Magyar Péter volt barátnőjének abból lehetett volna nyeresége, ha ezekről mélyen hallgat. Mégsem tette. Az elmúlt években tanúsított edukáció kezd beérni, a társadalom ébredezik, sokkal hamarabb ismerik fel a helyzetüket és lépnek ki egy bántalmazásból, egy manipulatív kapcsolatból vagy egy narcisztikus társ mellől. Azt látjuk, hogy az emberek érzékenyebbek, mióta Varga Judit vallott arról, milyen egy bántalmazó kapcsolatban élni hosszú éveken át, családban, gyerekekkel” – idézte fel Hal Melinda, majd megjegyezte:

Akik azt gondolják, hogy Magyar Péter áldozatainak vallomásai betanult történetek, elárulom: ezt nem lehet betanulni.

A klinikai szakpszichológus felidézte: Varga Judit után színre lépett egy másik nő is, Laura, aki alkalmi szexuális kapcsolatba bonyolódott a Tisza Párt elnökével, és amiből végül bírósági ügy lett, szexuális bántalmazás és lelki terror miatt, most pedig Vogel Evelin állt ki a fényre és döntött úgy, hogy a nyilvánossághoz fordul menedékért.

„Három különböző nő, akik máshonnan jöttek, de ugyanazon mentek keresztül” – húzta alá Hal Melinda, aki szerint az, hogy Vogel nem válaszolt minden kérdésre a vele készült interjúban, teljesen természetes reakció egy bántalmazás után, és az sem ritka, amikor az áldozat a nyilvánosságot választja menedékül.

„A bántalmazás egyik legjobb ellenszere, hogy az áldozat a kétszemélyes helyzetből kikerül: ha egy barátnak, közeli hozzátartozónak valaki el tudja mondani, mi történik vele, sok esetben erőt ad az érintetteknek és könnyebben ki tudnak lépni bántalmazójuk mellől. Magyar Péter áldozatainak viszont a nyilvánosságon kívül nem maradt más, hiszen közszereplőként sokat szerepeltek, ismerik őket, és ezáltal nagyobb védelmet kaphatnak bántalmazójuk elől” – jelezte.

A klinikai szakpszichológus egyben emlékeztet: 

Mindenki, aki valamilyen bántalmazásban érintett hazánkban, kérhet és kaphat is segítséget, az Áldozatsegítő Központokban, valamint a pszichiátriai, pszichológiai ellátásban is segítőkre találhatnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.