Wintermantel Zsolt nem fél a politikai bosszútól

Az egykori kormánypárti polgármester visszatér Újpestre.

2024. 09. 09. 18:51
CSS_20240314_0017

20240314 Budapest
Wintermantel Zsolt politikus, közlekedésmérnök, közgazdász
Interjú

Fotó: Csudai Sándor CSS
Origo
Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kiskorom óta Újpesten élek, és az újpesti közösség szolgálata számomra mindig megtiszteltetés. Akár fővárosi képviselőként, akár polgármesterként, akár most egyéni képviselőként – nyilatkozta lapunknak Wintermantel Zsolt arról, hogyan képzeli el a politikai munkáját októbertől.

– Nyilván a mostani más feladat, kisebb közösség, a körzetemben élők gondolták úgy, hogy rám bízzák az ügyeik képviseletét.

Azt tudom ígérni, hogy mint képviselő, de az egész frakciónk kérlelhetetlen és kíméletlen módon fel fogja hívni a jelenlegi és a következő ciklusban dolgozó városvezetés figyelmét arra, hogy mik az ellátandó feladatok.

– Ha pedig hibákat követnek el vagy a korrupció legkisebb jelét látjuk, akkor föl fogunk lépni a törvénytelenség ellen – mondta el lapunknak Wintermantel Zsolt, aki jövő hónaptól újra visszatér az újpesti képviselő-testületbe.

A kormánypárti, lokálpatrióta képviselő két cikluson át, 2010-től polgármesterként irányította az észak-pesti kerületet. Októbertől a DK-s Trippon Norbert jelenlegi alpolgármester foglalhatja el a polgármesteri széket, a leköszönő polgármester, Déri Tibor pedig egyéni képviselői mandátumot szerzett.

Wintermantel az új ciklusról azt mondta: kritikát és építő javaslatokat egyaránt tesznek majd, az ötfős Fidesz–KDNP-frakció ugyan ellenzékből dolgozik majd, de ez nem befolyásolja az aktivitásukat, az újpestiekért tenni vágyó csapat lesz a képviselő-testületben.

Ellenzékből nehezebb az akarat érvényesítése a 20+1 fős testületben, ahol a baloldali összefogás tizenkét képviselővel lesz jelen, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kettővel, és a Mi Hazánknak is lesz egy képviselője.

– Semmi jót nem várok tőlük, hisz már most is kimutatták a foguk fehérjét.

A választás után az első – még jelenlegi felállásban működő – képviselő-testületi ülésen visszahívták a felügyelőbizottsági tagjainkat, akik a mostani választáson nyertek, tehát politikai bosszút álltak rajtunk vagy a jobboldalon

– emlékeztetett a kormánypárti politikus. Szerinte a baloldal nem változik, a bosszú hajtja, csak és kizárólag a saját érdekeinek képviselete érdekli.

– Nem félek a politikai bosszútól, de számítok rá. A körzetemben ugyanakkor könnyű helyzetem van, hiszen kilenc év polgármesterség alatt az egész kerületben jártam-keltem. Ráadásul abban a körzetben is élek, ahol nyertem, tehát viszonylag egyszerű lesz a kapcsolattartás, az információk begyűjtése, az ügyek képviselete – mondta a politikus.

 

Borítókép: Wintermantel Zsolt (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.