A Tisza Párt letartóztatott aktivistája nem az egyetlen gyanús alak Magyar Péter körül, de neki nincs mentelmi joga

Sok a kétes ügy az ellenzéki politikus környezetében.

2024. 10. 12. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cigarettacsempészet és pénzmosás miatt letartóztattak négy személyt, köztük a Tisza Párt szolnoki koordinátorát. Lapunk információi szerint Cs. S.-ről van szó, aki részt vett Magyar Péter pártjának múltkori, az MTVA-székház előtt tartott tüntetésén is.

Azonban nem ő az egyetlen Magyar Péter pártja körül, aki összetűzésbe került a törvénnyel – foglalta össze az Origó. A kezdetektől fogva ott voltak a gyanús személyek a baloldali politikus és csoportja körül. Az utóbbi évtizedek legnagyobb piramisjáték-botrányának szervezői és haszonélvezői töltik meg Magyar Péter pártját, köztük Deák Boldizsár.

Egyre több jel utal rá, hogy Magyar Pétert a sokmilliárdos csalássorozat vádlottjai kötötték össze a kamupárttal,

amely fedőszerve lehet az 1200 embert megkárosító, hétmilliárd forintot eltüntető csalássorozatnak. Sájer Mária volt az, aki felajánlotta Magyar Péternek lánya, Vogel Evelin akkori élettársának a volt kommunista ügynök, szintén bűnöző Deák Boldizsár által alapított Tisza Pártot, annak pénzügyi lehetőségeivel együtt – emlékeztet a lap.

 

Diszkóbotrány, korrupciógyanús ügyek és a mentelmi jog

A baloldali politikus maga sem áll távol a bűncselekménygyanús ügyektől, mint nemrég kiderült, a vezetése alatt a Diákhitel Központ Zrt. egy olyan céggel kötött túlárazott szerződéseket, amelynél az öccse dolgozott. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése túlárazott szerződésekről számolt be, megemlítve a PLANB Magyarország Kft.-t. Ha valóban jogellenes szerződések születtek, akár hűtlen kezelés és hamis okirat felhasználása is felmerülhet a volt vezérigazgatóval szemben.

Magyar Péter rossz hírének növekedéséhez a diszkóbotránya is jócskán hozzátett: még júniusban botrányosan viselkedett egy belvárosi szórakozóhelyen, és a hatóságok gyanúja szerint lopást követett el azzal, hogy elvette az egyik, az ő fiatal lányokkal való táncát videózó vendég telefonját, majd a készüléket a Dunába dobta.

A Tisza Párt elnöke a választási kampányban még azt hangoztatta, hogy eltörölné a képviselők mentelmi jogát, a saját botránya után azonban már egészen másként ítéli meg a kérdést. Az Európai Néppárt frakciója minden bizonnyal megvédi tagját, azaz nem fogja támogatni az Európai Parlamentben a képviselőcsoporthoz tartozó politikus mentelmi jogának felfüggesztését. Mindezek hozzájárulhattak ahhoz, hogy az emberek kezdenek kiábrándulni Magyar Péterből, és nem fogékonyak a Tisza Párt elnökének botránypolitizálására.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.