Brüsszelből irányított puccsra figyelmeztet a Szuverenitásvédelmi Hivatal

Egyre nyíltabbak és intenzívebbek azok a törekvések az Európai Unióban, amelyekkel a tagállamok, így Magyarország szuverenitását támadják.

2024. 10. 17. 11:11
Magyar Péter és Manfred Weber
Magyar Péter és Manfred Weber Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal közleményt adott ki, amelyben felhívja a figyelmet brüsszeli és magyar politikusok egymásra feltűnően rímelő nyilatkozataira. Ursula von der Leyen és Manfred Weber vezetésével akcióba léptek a brüsszeli magyarellenes politikai körök.

Von der Leyen a 2022-es olasz választások előtti napokban nyíltan fenyegette meg az olasz választókat, hogy ha „rossz irányba mennek a dolgok”, vagyis a jobboldali Georgia Meloninak szavaznak bizalmat, akkor „lesznek eszközeik” velük szemben, példaként utalva Magyarországra és Lengyelországra.

A múlt heti strasbourgi vita során világossá vált, hogy Dobrev Klára vezetésével a DK és Magyar Péter vezetésével a Tisza lelkesen kap a lehetőség után, hogy egy puccs utáni nagykoalíció erejéig összeálljanak és végrehajtsák a brüsszeli elvárásokat. 

Ugyanezt a demokratikus versengést zárójelbe tevő koalíciós modellt láthatjuk az Európai Parlamentben vagy épp Németországban is. Akit érdekel az eredmény, az vessen egy pillantást a kilátástalan német gazdaság állapotára és a migráció okozta társadalmi problémákra. Mindez semmilyen más célt nem szolgál, mint hogy kiszolgáltassa az adott országot a birodalmi törekvéseknek: mindegy, mennyire sérti a nemzeti érdekeket, támogatni kell Ukrajnát, el kell nyújtani a háborút, és fel kell lépni Kínával szemben is, új vasfüggönyt húzva Európa határaira. 

A Szuverenitásvédelmi Hivatal közleményében arra is figyelmeztet, hogy az európai politikai elit tovább fogja fokozni Magyarországra a nyomást annak érdekében, hogy destabilizálja a magyar belpolitikát, és így elérje céljait.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.