Budapest több pontján is lezárásokra kell készülni a napokban

Az FKF elkezdi a tervezett hídmosási munkákat.

Forrás: MTI2024. 10. 02. 10:44
FKF, hídmosás
Forrás: Facebook/FKF
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten kezdik a budapesti hidak őszi mosását. Az FKF szerdán éjszaka a Váralagutat, csütörtökön éjjel a Lánchidat és a városligeti Zielinski hidat tisztítja meg – közölte a Budapesti Közműveken belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió.

Szerdán 23.30 és 4.30 között a Váralagút melegvizes, kézi és gépi erővel történő mosását végzik az alagút ideiglenes, néhány órás zárása mellett.

A munkálatok az éjszakai buszjáratokat nem érintik, azok a megszokott útvonalon és menetrendben közlekednek.

Csütörtökön 23.30-tól a városligeti Zielinski hidat, 23.30 és 4.30 között pedig a Lánchidat néhány órás zárás mellett tisztítják meg. 
A munkálatok az éjszakai buszjáratokat ez esetben sem érintik, azok a megszokott útvonalon és menetrendben közlekednek.

A hídmosási munkák részei az éves, előre tervezett köztisztasági feladatoknak, amelyek során a Budapesti Közművek évi két alkalommal, tavasszal és ősszel, környezetkímélő tisztítószerrel, nagynyomású, vizes technológiával megtisztítja Budapest kiemelt forgalmú hídjait és a Váralagutat is. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/FKF)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.