Éles lőszert is találtak a közutasok az utak mentén, amikor szedték a szemetet

Egy nap alatt 55 tonna illegális szemetet gyűjtöttek össze.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldala2024. 10. 24. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy nap alatt 55 tonna illegális szemetet gyűjtöttünk össze – számolt be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közösségi oldalán. Mint írták, október 11-én országos szemétgyűjtési akciónapot szerveztek, amelyen ezer munkavállalójuk 170 útszakaszt tisztított meg az illegális út menti szeméttől. Az akciónap célja az út menti területek megtisztítása mellett az volt, hogy bemutassák, milyen napi szintű szélmalomharcot jelent az illegális szemetelők elleni küzdelem.

Az útszakaszok kijelölésénél igyekeztek olyan helyszíneket kiválasztani, amelyek az őszi szabadidős tevékenységek miatt gyakran látogatott, turisztikailag frekventált területek, kerékpárutak, mint például a Balaton, a Velencei és Tisza-tó környezete. Általános tapasztalat, hogy 

sokan a felesleges hulladékot kevésbé forgalmas utak mellett dobják ki, így sok helyen találtak bútorokat, textileket, építési törmeléket, elektronikai berendezéseket, gépjárműalkatrészeket, valamint gumiabroncsokat. 

Sőt autóbontásból származó karosszériadarabok, gázálarcok, valamint még éles lőszer is előkerült a szeméthalmokból – közölték.

Kijelentették: általánosságban elmondható, hogy évente egy kisebb vármegyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő szeméttől mentesítik a közúti területeket. Ez a feladat évi egy-másfél milliárd forintjába kerül társaságnak és így az adófizetőknek is, amiből például 15-20 kilométernyi mellékutat teljes körűen fel lehetne újítani – számolták ki.

– Ezért arra kérjük az úthasználókat, közlekedőket, hogy legyenek körültekintők, felelős módon, kizárólag az arra kijelölt helyeken, átvételi pontokon váljanak meg a kidobásra szánt hulladékaiktól a környezetük megóvása érdekében – szólítottak fel.

Borítókép: Hulladékmentesítés az országút mentén (Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.