Eltűnt egy fideszes polgármester, a rendőrség keresi

Kerekes Ildikó 2019 óta vezeti a Jenő nevű települést, idén is újraválasztották.

2024. 10. 07. 22:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Eltűntként keresi a rendőrség a Fejér vármegyei Jenő polgármesterét – szúrta ki a 24.hu a police.hu oldalán. A valasztas.hu adataiból kiderül, hogy Kerekes Ildikó az idei önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP színeiben indult el újra, és nyert a szavazatok ötvenegy százalékával. A polgármesternek a körözés alapján három napja, szombaton veszett nyoma.

Kerekes Ildikó a választási portál adatai szerint 2019 óta vezeti a települést, ennél többet azonban az interneten kevés információt találni a politikusról. Újraválasztása után a feol.hu készített vele interjút. 

Akkor többek között arról beszélt, hogy folytatjuk a munkát, és nem is tudnak átmeneti időszakról beszélni, mivel a képviselő-testület nagy részben nem változik, akik újonnan bekerültek, eddig is részt vettek a közösségi életben a civilszervezetek révén. 

– Most egy másik oldalra kerülnek át, ami nehezebb, ezt próbálom majd számukra megkönnyíteni, hiszen tudom milyen nehéz elviselni egy-egy kritikát, milyen nehéz a személyes bántódáson felül lendülni és 1300 fő érdekeit képviselni. Itt bizony komoly érdekérvényesítő munka zajlik sokszor, nem ötven, nem száz, nem ötszáz ember érdekeit kell képviselni, hanem 1300 főét,  priorizálva néha fájó szívvel, mert az anyagi lehetőségeinket nem mi határozzuk meg saját magunk az esetek nagy többségében. A Magyar Falu pályázati kiírását figyelve, újabb terveket kovácsolunk, újabb útjavításra fogunk pályázatot beadni, ezzel párhuzamosan mennek a rendezvények szervezési munkálatai is Jenőn – osztotta meg terveit az újraválasztott polgármester. 

Jenő község honlapján a polgármester menüpont alatt viszont nem található róla információ, ahogy a képviselőtestületről és a testületi ülésekről sem. Az sem világos, hogy a község új önkormányzata megtartotta-e már az alakuló ülését.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.