Erről fog szólni a következő nemzeti konzultáció + videó

Gazdasági témákban kérdezik az embereket.

2024. 10. 17. 17:20
Karnok Csaba

20221114 Szeged 

Nemzeti konzultáció a brüsszeli szankciókról 
Illusztráció.

Fotó: Karnok Csaba KC
Délmagyarország (DM)
Fotó: Karnok Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kis- és középvállalkozások támogatása is fontos kérdés lesz a hamarosan induló nemzeti konzultációban – közölte Hidvéghi Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi oldalán. Az államtitkár videójában rámutatott: új gazdaságpolitikára és új eszközökre van szükség ahhoz, hogy a jövőben is sikeresek legyünk.

Brüsszel bele akarja kényszeríteni hazánkat egy gazdasági hidegháborúba, azt akarják, hogy adjuk fel függetlenségünket. A kormány ezért arról döntött, hogy az új gazdaságpolitika legfontosabb kérdéseiről megkérdezi a magyarokat, és nemzeti konzultációt indít

– tette hozzá. Az új nemzeti konzultációban két kérdés is foglalkozik a kis- és közepes vállalkozások, valamint a multinacionális cégek helyzetével.

– A multicégek az egész világon egyre nagyobb extraprofitra akarnak szert tenni, a gazdaságnak pedig egyre nagyobb részét akarják uralni, kiszorítva ezzel sokszor a helyi vállalkozásokat. Ezért álláspontunk szerint minden hazai kis- és közepes vállalkozás számára elérhető módon, tőkejuttatásra van szükség. A magyar kormány fellép az árakat egyoldalúan emelő és gazdasági erejükkel visszaélő multicégekkel szemben. Brüsszel azonban ezt ellenzi. Erről a kérdésről is szeretnénk tudni, hogy mit gondolnak az emberek – mondta.

A hamarosan induló nemzeti konzultációban mindenki elmondhatja a véleményét az új gazdaságpolitikáról.

Csak összefogással tudunk ellenállni a külső nyomásnak

– emelte ki az államtitkár.

A célokat kijelöltük jövőre: uniós átlag feletti gazdasági növekedést, a bérek vásárlóerejének növelését, megfizethető lakást, és a kis- és közepes vállalkozások megerősítését szeretnénk elérni, ehhez pedig új gazdaságpolitikára és új eszközökre van szükség

– írta a videóhoz tartozó bejegyzésében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.