Eszméletlenre vertek valakit a kecskeméti diszkó kidobói, vonatbalesetnek akarták álcázni

A kidobók bántalmazták, majd a sínekre cipelték áldozatukat, azért, hogy a cselekményt vonatbalesetnek álcázzák. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott szabadságvesztések lényeges súlyosítását indítványozta.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 10. 18. 12:06
The,Statue,Of,Justice,Themis,Or,Justitia,,The,Blindfolded,Goddess,bíróság,
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ítélet szerint az elkövetők a kétezres évek elején kidobóként dolgoztak az egyik népszerű kecskeméti diszkóban, ahol rendszeresen maguknál tartottak egy acélból készült teleszkópos botot, közismertebb nevén viperát. A két férfi éppen huszonnégy éve, 2000. október 1-jére virradó éjjel is dolgozott, akkor kivittek egy részeg férfit a szórakozóhelyről, akit a náluk lévő viperával bántalmaztak is, nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket okozva neki. 

A kidobók, hogy megússzák a büntetést és hogy megmaradjon a szórakozóhely jó hírneve, úgy döntöttek, nem hagyják életben a megvert férfit, inkább megölik.

Arra jutottak, hogy vonatbalesetnek fogják álcázni a történteket. Az elkövetők az eszméletlen férfit a közelben lévő vasúti sínekhez vitték, a testét a sínpár közé fektették, azt a látszatot keltve, mintha aludna, majd otthagyták. A hajnali órákban az arra közlekedő vonat az áldozat teste felett áthaladt. A sértett a helyszínen meghalt.

A Kecskeméti Törvényszék a két férfit társtettesként előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt személyenként 

13 év 6 hónap fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyészség mindkét elkövető terhére a kiszabott szabadságvesztések tartamának súlyosításáért, a védelem elsődlegesen felmentésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, az alapján helyesen következtetett mindkét férfi bűnösségére és cselekményüket is a törvény szerint minősítette, azonban a kiszabott szabadságvesztések tartama a jelentős időmúlás ellenére sem szolgálja megfelelően a büntetési célokat, ezért azok 

lényeges súlyosítását indítványozta.

Az eljárás másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.