Évekre börtönbe kerülhet a karateedző, aki felrúgott egy kisfiút a szolnoki kalandparkban

Borzalmas részleteket közölt az ügyészség.

2024. 10. 01. 9:52
A szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás helyszíne Forrás: Szolnoki Városüzemeltetési Kft.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek annak a karateedzőnek az ügyében, aki felrúgott egy hétéves kisfiút a szolnoki kalandparkban – írta a 24.hu. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség két és fél év börtönt kért azzal az 56 éves karateedzővel szemben, aki július 11-én úgy felrúgott egy hétéves kisfiút a szolnoki kalandparkban, hogy a gyermek a levegőben megpördülve a feje tetejére esett.

A. Tibor azért bántalmazta a gyereket, mert nem akart felmenni a kalandpark mászó részére.

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, az ügyészség  két és fél év börtönt és három év közügyektől eltiltást kért a férfire védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is.

A vádirat szerint a fiú az egyensúlyát elveszítve a levegőben megpördült és előbb bal kezét, majd a fejét a futópályába ütötte, ahonnan kissé visszapattant, végül a bal oldalára esett. Ezután a gyermek sírt, a futópályán fekve maradt, míg az edző ellépett tőle és azt mondta neki: hisztizzél, hisztizzél, ahogy a kislányok szoktak.

Az ügyészség közlése szerint az edző ezután felrántotta a síró gyereket, majd egy vizes palackkal hozzá lépett, és a vizet több alkalommal a kisfiú arcába locsolta, miközben azt mondta, hogy: 

Mi van, kislány vagy? Sírjál!, majd a fejét hátra hajtva arra is vizet öntött, amelyet a táborban részt vevő gyermekek is láttak.

Tagadja bűnösségét a karateedző

A szolnoki kalandparkban történt eset az egész országot megrendítette, az gyermekbántalmazást a kalandpark üzemeltetője hozta nyilvánosságra, miután július 15-én írásban feljelentést tett a rendőrségen, hogy a kamerafelvételek visszanézése közben igencsak megdöbbentő képsorokat találtak. A szolnoki rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, és július 29-én kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki A. Tibort. 

A gyermekbántalmazásra a Magyar Karate Szakszövetség is azonnal reagált, és végleg eltiltotta a karateoktatástól az edzőt, míg egyesületét, a Yakuzák Sportegyesületet pedig kizárták a szervezetből. A férfit megfosztották a díjaitól is, és a fekete övet sem viselheti tovább.

Az ügyészség korábban arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy A. Tibor a cselekmény elkövetését ugyan nem tagadta, azt azonban állítja, hogy nem állt szándékában bármilyen sérelmet vagy testi sérülést okozni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.